Επικαιρότητα

Φρένο σε τρεις απόπειρες εισαγωγής 400 κιλών χασίς στη χώρα!

Πέντε Αλβανοί ανέλαβαν τη μεταφορά σε τρεις διαφορετικές περιοχές, όπου κατασχέθηκαν πάνω από 400 κιλά ναρκωτικών

Σαν «βροχή» έφταναν χθες και την Παρασκευή στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας τα φορτία του χασίς από την Αλβανία, όμως οι ελληνικές αρχές καραδοκούσαν και τα εντόπισαν εγκαίρως. Πέντε Αλβανοί ανέλαβαν τη μεταφορά σε τρεις διαφορετικές περιοχές, όπου κατασχέθηκαν πάνω από 400 κιλά ναρκωτικών!

Στην πρώτη και πιο σημαντική περίπτωση, οι αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας εντόπισαν στην εθνική οδό Ιωαννίνων– Κοζάνης κοντά στην κοινότητα Τράπεζα ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με δυο επιβάτες, που πάτησαν γκάζι όταν επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ακολούθησε καταδίωξη και οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και διέφυγαν πεζοί στο πυκνό δάσος.

Το εσωτερικό και το πορτ μπαγκάζ του οχήματος, που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου και κατασχέθηκε, ήταν γεμάτα με 174 δέματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 335 κιλών και 50 γραμμαρίων! Από την προανάκριση ταυτοποιήθηκε ως οδηγός ένας 36χρονος Αλβανός που αναζητείται, ενώ δεν έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία του συνεργού του.

Το ύποπτο Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο έσπασε μπλόκο που έστησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Μεσοποταμίας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου σε περιοχή της Καστοριάς, εγκλωβίστηκε τελικά σε περιοχή της Κοζάνης. Εκεί, συνελήφθη ο 28χρονος Αλβανός οδηγός του που μετέφερε δυο σάκους με 36 συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 36 κιλών και 700 γραμμαρίων και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς κατηγορούμενος για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.

Σε μια δασική περιοχή στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας εντοπίστηκαν να έχουν περάσει παράνομα στη χώρα τρεις πεζοί Αλβανοί ηλικίας 33, 22 και 25 χρόνων και ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. Στους δύο ταξιδιωτικούς σάκους που μετέφεραν, βρέθηκαν 35 συσκευασίες κάνναβης βάρους 37 κιλών και 610 γραμμαρίων που κατασχέθηκαν μαζί με τρία κινητά. Σε βάρος του 33χρονου και του 25χρονου εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας με κατηγορίες για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό τη διακίνηση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x