Champions League

«Φωτιά» από Ζαρντίμ, έξω η Μπενφίκα!

Ευρώπη τέλος για Μπενφίκα, που ηττήθηκε στη Ρωσία απ’ τη Ζενίτ (1-0) και αποχαιρέτησε πρόωρα. Τεράστια νίκη της Μονακό στο Λεβερκούζεν (1-0) και προβάδισμα του Ζαρντίμ στον εμφύλιο με τον Βίλας Μπόας.

Με έναν αποκλεισμό και ένα ντέρμπι... για το τέλος «έκλεισε» η 5η αγωνιστική στον 3ο όμιλο. Η Μπενφίκα δεν μπόρεσε να μείνει όρθια στην Ρωσία και η Ζενίτ δεν της χαρίστηκε και την άφησε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων (1-0). Παρά τη νίκη της, η ομάδα του Βίλας Μπόας θα έχει δύσκολο έργο στην τελευταία αγωνιστική, αφού έπειτα από το μεγάλο διπλό της Μονακό στην Γερμανία (1-0 την Λεβερκούζεν) θέλει μόνο τη νίκη στην έδρα των Μονεγάσκων του Λεονάρντο Ζαρντίμ

Η βαθμολογία:
1.Λεβερκούζεν 9
2.Μονακό 8
3.Ζενίτ 7
4.Μπενφίκα 4

Ζενίτ-Μπενφίκα 1-0
(79’ Ντάνι)

Κλειστό ματς στην Αγία Πετρούπολη από το ξεκίνημα μέχρι το φινάλε. Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προσεκτικές, με τους δύο προπονητές να μην ρισκάρουν σε κανένα σημείο του αγώνα. Τόσο η Ζενίτ, όσο και η Μπενφίκα είχαν απόλυτα ισορροπημένα ποσοστά αλλά καμία από τις δύο δεν απείλησε ιδιαίτερα. Τελικά, νικητές στο παιχνίδι υπομονής και «σπάσιμων νεύρων» ήταν οι γηπεδούχοι με τον Ντάνι να ανοίγει το σκορ στο 79ο λεπτό. Η ομάδα του Ανδρέα Σάμαρη, που ξεκίνησε βασικός και αντικαταστάθηκε λίγο μετά το γκολ, τα έπαιξε όλα για όλα στο φινάλε όμως δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι και με την ήττα έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων για το υπόλοιπο της σεζόν. Αντίθετα, η ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας έχουν σίγουρη την 3η θέση και θέλουν «διπλό» την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Μονακό για να της κλέψουν την 2η.

Λεβερκούζεν – Μονακό 0-1
(72’ Οκάμπος)

Μισή-πρόκριση για την Μονακό χάρη στη νίκη της στην Γερμανία. Η Λεβερκούζεν είχε τον έλεγχο σε ολόκληρη διάρκεια του ματς, όμως δίχτυα δεν μπόρεσε να κουνήσει. Τόσο η αμυντική διάταξη της ομάδας του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που περίμενε τις αντεπιθέσεις, όσο και η αστοχία στην τελική προσπάθεια στέρησαν από τους γηπεδούχους το γκολ που θα τους οδηγούσε στη νίκη με την οποία θα κλείδωσαν την «πρωτιά». Μάλιστα, η υπεροχή τους γύρισε «μπούμερανγκ» στο 72ο λεπτό, όταν έπειτα από λάθος του Τσαλχάνογλου, η μπάλα έφτασε στον Οκάμπο, που πάγωσε την «BayArena» κάνοντας το «χρυσό» 1-0 για τους Μονεγάσκους. Έτσι, η ομάδα του Πριγκιπάτου αν δεν χάσει απέναντι στην Ζενίτ την τελευταία αγωνιστική περνά σίγουρα στους «16», ενώ με νίκη και στραβοπάτημα της Λεβερκούζεν απέναντι στην Μπενφίκα παίρνει και την 1η θέση.

Η επόμενη (6η) αγωνιστική:
Τρίτη 9/12, 21.45

Μονακό-Ζενίτ
Μπενφίκα-Λεβερκούζεν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x