sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αξέχαστες στιγμές από τα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού! (pics)

Από το… 1-1 του Νάβας ως τον Περέιρα και από την τραγωδία της θύρας 7 ως τους πυροβολισμούς και τα δάχτυλα του Ριβάλντο. Το sportfm.gr σας θυμίζει… αξέχαστες στιγμές των ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού.

Ένα ντέρμπι, αξέχαστες στιγμές, γεμάτες αμέτρητες δυνατές εικόνες!

ΑΕΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους και το sportfm.gr σας παρουσιάζει 25 μοναδικές φωτογραφίες, σήμα κατατεθέν από τους αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων.

Καλές, κακές, κάποιες ακόμα και τραγικές, αυτές είναι μερικές μόνο από τις στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ΠΟΤΕ από τις… μάχες «ερυθρόλευκων» και «κιτρινόμαυρων».

inner

Ο Θωμάς Μαύρος πετυχαίνει ένα από τα τρία γκολ του, στο εντυπωσιακό 6-1 της ΑΕΚ, το 1978, για το Κύπελλο...


inner

...με τον Τύπο να αποθεώνει τους «κιτρινόμαυρους»!


inner

Πόσες λέξεις χρειάζονται για να περιγράψουν αυτή την εικόνα; Μάλλον καμία... Η τραγωδία της θύρας 7. Η μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που, φυσικά, επισκίασε το εμφατικό 6-0 του Ολυμπιακού, στις 8 Φεβρουαρίου 1981.


inner

13 Ιανουαρίου 1991. Άλλη μία μαύρη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον 16χρονο Γιώργο Παναγιώτου να φεύγει από τη ζωή χτυπημένος από φωτοβολίδα που του καρφώθηκε στην κοιλιά από κοντινή απόσταση, όταν ξέσπασαν συμπλοκές έξω από τη Νέα Φιλαδέλφεια.




Εδώ, να μας συμπαθάτε, αλλά για ευνόητους λόγους δεν μπορούσαμε να βρούμε φωτογραφία... Το περιβόητο μπλάκ άουτ του 1993 δεν μας το επιτρέπει. Υπάρχει βίντεο ωστόσο.


inner

Οι οπαδοί της ΑΕΚ ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, για πρώτη φορά με την ερυθρόλευκη φόρμα...


inner

Ο Ντέμης μόλις έχει πετύχει το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, στη νίκη της με σκορ 2-0 τη σεζόν 1998-‘99 και έχει σκαρφαλώσει στα κάγκελα της «σκεπαστής».


inner

Ο Φερνάντο Νάβας... δείχνει το σκορ, όπως είπε ο ίδιος στην απολογία του για τη χειρονομία του έπειτα από την αποβολή του το 2000 και αθωώθηκε!


inner

Ο Τάκης Λεμονής έχει μόλις ξεκινήσει το σπριντ του, για να πάει να πανηγυρίσει (έξαλλα) μαζί με τους παίκτες του τη νίκη τίτλου του Ολυμπιακού με σκορ 4-3, το 2002.


inner

Ο Χολέμπας ολοκληρώνει τον θρίαμβο του Ολυμπιακού…


inner

…στο 6-0 του 2011, με τους «ερυθρόλευκους» να κατακτούν και μαθηματικά το πρωτάθλημα.


inner

Δευτερόλεπτα πριν ο Νικοπολίδης πετύχει το πιο απίθανο ίσως αυτογκόλ που έχουμε δει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον Φεβρουάριο του 2007.


inner

Τα έξαλλα πανηγύρια του Τζόρτζεβιτς και των υπολοίπων, μετά το γκολ του Σέρβου στο 90’, που έδωσε σπουδαίο «διπλό» (2-3) στους Πειραιώτες, τη σεζόν 2001-‘02.


inner

Νικολαΐδης, Ζαγοράκης και Κατσουράνης πανηγυρίζουν έξαλλα το γκολ του τελευταίου στο 94’, με το οποίο η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 μέσα στη Ριζούπολη, το 2003.


inner

Το περίφημο Ιεράπετρα, με το οποίο οι φίλοι της ΑΕΚ ταξίδεψαν στο Ηράκλειο για τον τελικό του Κυπέλλου το 2006. Εδώ, πριν 30 κάφροι το… μετονομάσουν σε πλοίο της ντροπής, κάνοντας απίστευτους βανδαλισμούς στο ταξίδι της επιστροφής, μετά τον χαμένο τελικό.


inner

Ο Ίλια Ίβιτς μόλις έχει σκοράρει απέναντι στην πρώην ομάδα του, στον τελικό Κυπέλλου του 2002, χαρίζοντας το τρόπαιο (2-1) στην ΑΕΚ και δεν πανηγυρίζει…


inner

Ο πολυσυζητημένος πανηγυρισμός του Περέιρα πέρυσι, μετά το γκολ πρόκρισης του Ολυμπιακού…


inner

Ο Οφορίκουε σκοράρει στην «εξάρα» (6-0) του Ολυμπιακού για τη β' φάση του Κυπέλλου το 2001, σε ένα ματς όπου ο Ηλίας Ατματζίδης υπομένει με πρωτοφανή στωικότητα την ασταμάτητη καζούρα από τον κόσμο των Πειραιωτών.


inner

Ο κορυφαίος τελικός Κυπέλλου όλων των εποχών, το 2009, στο ΟΑΚΑ, μόλις έχει ολοκληρωθεί, με τον Αντώνη Νικοπολίδη να ευστοχεί απέναντι στον Σάχα, χαρίζοντας την κούπα στον Ολυμπιακό, έπειτα από το 4-4 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης, και το 15-14 στα πέναλτι!


inner

Στο λασπωμένο τερέν του «Νίκος Γκούμας», σε ένα γεμάτο πάθος και ένταση ντέρμπι, στην πρώτη χρονιά του Μπάγεβιτς στον Ολυμπιακό, ο Νινιάδης εκμαίευσε φάουλ και ο Μανωλάς… τρελάθηκε, βουτώντας τον από τον λαιμό!


inner

Ένα καπνογόνο από την εξέδρα βρέθηκε στη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού, το ματς στο ΟΑΚΑ -παραδόξως- δεν σταμάτησε για να απομακρυνθεί, με τον Ντιόπ να… ξεπροβάλει μέσα από τις φλόγες και να δίνει την ασίστ για το τέρμα του Μπλάνκο και τη νίκη της ΑΕΚ, τον Νοέμβριο του 2010.


inner

Σε ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός είχε δώσει άλλη έννοια στη λέξη «κυριαρχία», έχοντας χάσει… τσουβάλια γκολ, ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος θα σκοράρει στο 83’ και θα πάρει το πρωτάθλημα… σπίτι του.


inner

Το ντέρμπι του «Ρίμπο», που ήθελε και πήρε «εκδίκηση» από τον Ολυμπιακό, λόγω της περιπετειώδους αποχώρησής του. Τον Μάρτιο του 2008 η ΑΕΚ συνέτριψε 4-0 τους «ερυθρόλευκους» και η εικόνα του Βραζιλιάνου με υψωμένα τα τέσσερα δάχτυλα παραμένει ανεξίτηλη στις μνήμες των «κιτρινόμαυρων».


inner

Η εικόνα του Members Club, μία μέρα μετά τους πυροβολισμούς του φρουρού του τότε προέδρου της ΕΠΑΕ, Βίκτωρα Μητρόπουλου, το 1999…


inner

Ο Σκόκο μόλις έχει εξαπολύσει τον «κεραυνό» προς την «ερυθρόλευκη» εστία, σε ένα από τα πιο ωραία τέρματα που έχουμε δει σε ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού, τον Ιανουάριο του 2010 και λίγο πριν πετύχει και άλλη μια γκολάρα, σχεδόν από τη σέντρα και έχοντας δει εκτός θέσης τον Νικοπολίδη, για να δώσει… μόνος του τη νίκη (1-2) στους «κιτρινόμαυρους»


inner

Οι δύο ομάδες παίζουν στη Νέα Φιλαδέλφεια για το Κύπελλο, ο διαιτητής Ποντίκης αποβάλλει τους Ζήκο και Νικολαΐδη, και όταν ο Νινιάδης ισοφάρισε, ο Πέτρος Στάθης έδωσε εντολή στους παίκτες της ΑΕΚ να πέσουν κάτω για να μη συνεχιστεί ο αγώνας, όπως και έγινε…

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x