Επικαιρότητα

Γαλλία - δημοσκόπηση: Δεν περνά στον δεύτερο γύρο ο Φιγιόν

Ο 62χρονος θεωρείτο, μέχρι πρότινος, το φαβορί, έως ότου δημοσιοποιήθηκαν οι κατηγορίες για τη σύζυγό του, στις 25 Ιανουαρίου.

Πτώση των ποσοστών του Φρανσουά Φιγιόν, υποψηφίου των συντηρητικών στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, μετά τις κατηγορίες εις βάρος της συζύγου του για αργομισθία, καταγράφει νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε σήμερα και προβλέπει πως ο Φιγιόν δε θα περάσει στον δεύτερο γύρο.

Ο 62χρονος θεωρείτο, μέχρι πρότινος, το φαβορί, έως ότου δημοσιοποιήθηκαν οι κατηγορίες για τη σύζυγό του, στις 25 Ιανουαρίου.

Η δημοσκόπηση του BVA δίνει στον Φιγιόν 18% με 20% για τον πρώτο γύρο, στις 23 Απριλίου, ποσοστό που τον αφήνει πίσω από την επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν με 25%, αλλά και από τον ανεξάρτητο κεντρώο Εμμανουέλ Μακρόν, που βρίσκεται στο 21-22%.

Στην «παράσταση» του δεύτερου γύρου, η Λεπέν (Εθνικό Μέτωπο) συγκεντρώνει 34% έναντι του Μακρόν που προτιμάται από το 66% των ερωτηθέντων.

Η Λεπέν φαίνεται πως θα χάσει με «όλους τους δυνατούς συνδυασμούς», αφού ακόμη κι αν περάσει στον δεύτερο γύρο με τον Φιγιόν, πάλι θα χάσει με 40%, έναντι 60%, που συγκεντρώνει σε αυτό το σενάριο ο Φιγιόν, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση του BVA.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x