Επικαιρότητα

Γαλλία: Ισμαήλ Εμελιέν... το «μυστικό όπλο» του Εμανουέλ Μακρόν

Ο 29χρονος συνεργάτης του Γάλλου προέδρου, στον οποίο εμπιστεύεται με «κλειστά μάτια» τη στρατηγική που θα ακολουθήσει σε κάθε περίπτωση

«Εγώ προτείνω, αυτός αποφασίζει κι εγώ εκτελώ». Με τα λόγια αυτά ο Μακρόν είχε πλέξει το εγκώμιο του στενού συνεργάτη του στη γαλλική εφημερίδα «Liberation».

Εκτός από τη γυναίκα της ζωής του, Μπριζίτ, ο Εμανουέλ Μακρόν έχει τυφλή εμπιστοσύνη στον 29χρονο και πρώην συνεργάτη του Ντομινίκ Στρος Καν, Ισμαήλ Εμελιέν. Ο 29χρονος Γάλλος είναι η «σκιά» του Γάλλου προέδρου. Ο βασικός σύμβουλός του που χαράσσει την στρατηγική του. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Montaigne, Λοράν Μπιγκόργκν, ο Εμελιέν είναι «ο καλύτερος πολιτικός επιστήμονας στο Παρίσι» και βρίσκεται στο Eλιζέ.

Με τη χρήση νέων τεχνολογιών ο διοπτροφόρος Εμελιέν δημιούργησε ένα βαρόμετρο με τις κύριες ανησυχίες των Γάλλων ψηφοφόρων, στις οποίες φέρεται να στηρίζεται το πρόγραμμα του Μακρόν. Εκτός από υπεύθυνος επικοινωνίας και στρατηγικής του Εμανουέλ Μακρόν, είναι επίσης και επιστήθιος φίλος του καθώς κι ένας από τους ελάχιστους που συμβουλεύεται ο νέος πρόεδρος για την δημόσια εικόνα του. Το 2005, μόλις σε ηλικία 19 ετών, ο Εμελιέν αποφασίζει να ακολουθήσει τον Ντομινίκ Στρος-Καν, τότε καθηγητή του στο φημισμένο πανεπιστήμιο Sciences-Po Paris, στην εκστρατεία του για να λάβει το χρίσμα των Σοσιαλιστών για τις επικείμενες εκλογές. Το 2013, ένα χρόνο πριν ενταχθεί στο επιτελείο του Μακρόν, ο Εμελιέν εργάστηκε για λογαριασμό του Νίκολας Μαδούρο. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο "PenelopeGate" που οδήγησε στην πολιτική αποκαθήλωση τον Φρανσουά Φιγιόν και ο Μακρόν ρωτήθηκε γι' αυτό, ο Εμελιέν τον είχε συμβουλεύσει να πει:«Αυτό είναι κάτι που αφορά τον Φιγιόν και τους δικαστές του», μια αρκετά εύστοχη και διπλωματική απάντηση.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x