Επικαιρότητα

Γαλλικός Τύπος: Χάνει συμμάχους στην ΕΕ η Μέρκελ - Αρπάζει την ευκαιρία ο Ολάντ

Για μπρα ντε φερ Μέρκελ- Ολάντ κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» ενόψει των κρίσιμων διαβουλεύσεων που θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο οι εκπρόσωποι του γαλλογερμανικού άξονα.

Για μπρα ντε φερ Μέρκελ- Ολάντ κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» ενόψει των κρίσιμων διαβουλεύσεων που θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο οι εκπρόσωποι του γαλλογερμανικού άξονα.

Την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, παίρνει το χρόνο του καθυστερώντας να πατήσει το «κουμπί» για την έναρξη των διαδικασιών εξόδου της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή οικογένεια, η Μέρκελ προσπαθεί να βρει Ευρωπαίους συμμάχους τώρα που έχει απολέσει τον ισχυρότερο νεοφιλελεύθερο σύμμαχό της στη γηραιά ήπειρο.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα προσπαθήσει να ενισχύσει τους δεσμούς στον γαλλογερμανικό άξονα με κίνδυνο όμως να χάσει η Ευρώπη τη γερμανική της ταυτότητα, σχολιάζει από την πλευρά της η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» και προσθέτει: «O Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ετοιμάζεται να δώσει έναν ακόμη αγώνα για λιγότερη πολιτική λιτότητας, κάτι για το οποίο απέτυχε το 2012».

«Ο Γάλλος πρόεδρος θα προσπαθήσει εκ νέου να πείσει σήμερα την Άνγκελα Μέρκελ ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να ακολουθήσουν λιγότερη λιτότητα, κάτι που απέτυχε να κάνει το 2012», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» και προσθέτει:

«Η Μέρκελ, η οποία χάνει τους νεοφιλελεύθερους συμμάχους της στην Ε.Ε, είναι σε πιο λεπτή θέση, και κατά συνέπεια για το λόγο αυτό προσανατολίζεται στην ανασύνθεση των ευρωπαϊκών συμμαχιών... Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι επίσης επικεφαλής ενός κυβερνητικού συνασπισμού που περιλαμβάνει τους Σοσιαλδημοκράτες που συντάσσονται απολύτως με τις απόψεις του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, σε ό,τι αφορά την επίσπευση των διαδικασιών του Brexit. Βλέποντας ότι χάνει συμμάχους, η Μέρκελ συναντά αύριο τον επικεφαλής της γαλλικής Δεξιάς, Νικολά Σαρκοζί.

«Από την πλευρά του, ο Φρανσουά Ολάντ θέλει να παίξει ηγετικό ρόλο καθώς έχει με το μέρος του τους Σοσιαλιστές», προσθέτει το ίδιο δημοσίευμα.

«Μετά το Brexit, έρχεται το τέλος της γερμανικής Ευρώπης;», διερωτάται η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», επισημαίνοντας ότι η Άνγκελα Μέρκελ ήξερε ότι με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε θα διαταρασσόταν η ευρωπαϊκή ισορροπία.

«Τα επόμενα 24ωρα, κατά τις πυρετώδεις διαβουλεύσεις που θα έχει στο Βερολίνο, η Μέρκελ θα διεκδικήσει την ενίσχυση του ρόλου του γαλλογερμανικού άξονα. Από την πλευρά του, όμως ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να χρησιμοποιήσει την κρίση που διαφαίνεται στην Ευρώπη για έναν αναπροσανατολισμό της γηραιάς ηπείρου, κάτι που απέτυχε ο ίδιος να κάνει το 2012», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα αφήνοντας να εννοηθεί ότι, ο Φρανσουά Ολάντ θα αδράξει την ευκαιρία και δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x