Επικαιρότητα

«Γερά» ποτήρια γένους θηλυκού!

Ιστορικά οι άνδρες έπιναν συνήθως περισσότερο αλκοόλ από το λεγόμενο «ασθενές φύλο» που, όμως, έχει περάσει στην αντεπίθεση.

Μία νέα μελέτη ομάδας επιστημόνων του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, που συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε στοιχεία από το 1891 έως το 2000, 4 εκατομμυρίων ατόμων από όλο τον κόσμο, δείχνει ότι η «ψαλίδα» τείνει να κλείσει.

Έδειξε ότι οι γυναίκες πίνουν πια όλο και πιο πολύ - με τις όποιες αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την υγεία τους.

Εστιάζοντας στις συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ, 4 εκατομμυρίων ανθρώπων από το 1891 έως το 2000, η έρευνα κατέδειξε ότι οι γυναίκες έχουν … καταφέρει να συμβαδίσουν με τους άνδρες.

Η τάση είναι, μάλιστα, πιο εμφανής στις εφήβους.

Για να φτάσουν σε αυτά τα συμπεράσματα οι ερευνητές εξέτασαν 68 μελέτες σχετικά με τη διεθνή και διαχρονική κατανάλωση αλκοόλ.

Διαπίστωσαν ότι μεταξύ εκείνων που γεννήθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1900, οι άνδρες έπιναν 2,2 φορές περισσότερο από τις γυναίκες για να φτάσουμε στα τέλη της δεκαετίας του 2000, που το λεγόμενο «ασθενές φύλο» έγινε ισχυρότερο από τους άρρενες στο … τσούγκρισμα των ποτηριών.

inner

Κατά συνέπεια, οι προειδοποιήσεις των ειδικών για τις βλαβερές συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ που απευθύνονταν μέχρι πρότινος στον ανδρικό πληθυσμό, θα πρέπει να έχουν πλέον αποδέκτες και τον γυναικείο.

«Μπορεί ιστορικά η χρήση και οι διαταραχές να θεωρούνταν αρσενικό φαινόμενο, τα στοιχεία της μελέτης θέτουν, ωστόσο, νέα δεδομένα. Δείχνουν την ανάγκη να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες για να μειωθούν οι επιπτώσεις της χρήσης αλκοόλ και γενικά εθιστικών ουσιών στις γυναίκες», αναφέρει η Έμιλι Ρόμπινσον, του αυστραλιανού Κέντρου Καταπολέμησης των Ναρκωτικών, στο περιοδικό “BMJ Open”.

Βέβαια, οι παθολόγοι και καρδιολόγοι δεν λένε «απέχετε από το ποτό». Απεναντίας, υποστηρίζουν ότι ένα-δύο ποτηράκια την ημέρα κάνουν καλό στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Μόνο που σε περιπτώσεις κατάχρησης οι πελάτισσες των γιατρών είναι όλο και περισσότερες από τους άνδρες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x