Επικαιρότητα

Γερμανία: Καταγγελίες για βιασμούς προσφύγων στους καταυλισμούς

Οι αρχές υποβαθμίζουν το γεγονός λέγοντας πως πρόκειται για φήμες που απλά κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο

Για εκκωφαντική σιωπή κατηγορούν τις αρχές του Βερολίνου το συνδικάτο των Γερμανών αστυνομικών και γυναικείες οργανώσεις επισημαίνοντας ότι οι ιθύνοντες γυρνούν την πλάτη σε καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση γυναικών σε στρατόπεδα προσφύγων.

Σύμφωνα με αρκετές αναφορές στα social media, εκατοντάδες γυναίκες έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά ή έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης σε προσφυγικούς καταυλισμούς που έχουν στηθεί στη χώρα της Ανγκελα Μέρκελ.

Από την πλευρά τους, οι αρχές υποβαθμίζουν το γεγονός λέγοντας πως πρόκειται για φήμες που απλά κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ κάλεσε τους Γερμανούς να μην είναι καχύποπτοι απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. "Υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός φημών σχετικά με το θέμα αυτό, που διαδίδονται μαζικά μέσω των social media", δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: "Οι ομοσπονδιακές αρχές διερευνούν το θέμα με αποφασιστικότητα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είμαστε καχύποπτοι απέναντι στους πρόσφυγες".

Από την πλευρά του, όμως ο επικεφαλής του συνδικάτου Αστυνομικών, Ρέινερ Βεντ , επισημαίνει ότι οι γερμανικές αρχές οι οποίος είναι υπεύθυνες για τη στέγαση των αιτούντων άσυλο, συγκαλύπτουν το πρόβλημα. "Είναι κατανοητό ότι υπάρχει η επιθυμία να ηρεμήσουν τα πράγματα σε πολιτικό επίπεδο", δήλωσε στο Reuters ο Ρέινερ Βεντ. "Υπάρχει όμως συγκάλυψη του θέματος. Αλλά αυτό δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα», τόνισε.

Το συνδικάτο των αστυνομικών και πολλές γυναίκες οργανώσεις πιστεύουν πως οι γερμανικές αρχές θεωρούν πως είναι προτιμότερο να "σκεπάζουν" το πρόβλημα αποφεύγοντας έτσι να δώσουν στις ακροδεξιές ομάδες την ευκαιρία να δείξουν την εχθρότητά τους απέναντι στους μετανάστες. Ο επικεφαλής του συνδικάτου αστυνομικών υποστηρίζει επίσης ότι σπάνια οι γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού το αναφέρουν στην αστυνομία.

Η Μπάρμπαρα Χέλφριχ, εκπρόσωπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης "Paritaetischer Bund" στο κρατίδιο της Έσης, δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα που έχουν ζητήσει την δημιουργία ασφαλών ζωνών για γυναίκες στους προσφυγικούς καταυλισμούς καθώς οι άνδρες αντιπροσωπεύουν το 70% των αιτούντων άσυλου. Πρόσφατα, το Αμβούργο επιβεβαίωσε οκτώ περιπτώσεις σεξουαλικής βίας σε προσφυγικούς καταυλισμούς του κρατιδίου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x