Επικαιρότητα

Γερμανία: Σύλληψη 17χρονου για σχέδιο επίθεσης στο Βερολίνο

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον νεαρό στην περιοχή Ούκερμαρκ

Στη σύλληψη 17χρονου στο Βερολίνο προχώρησαν την Τρίτη το πρωί οι γερμανικές αρχές. Ο νεαρός ετοίμαζε επίθεση αυτοκτονίας στη γερμανική πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του κρατιδίου του Βραδεμβούργου Καρλ Χάινς Σρόιτερ.

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τον νεαρό στην περιοχή Ούκερμαρκ, νοτιοανατολικά του Βερολίνου, ανακοίνωσε στο Twitter η αστυνομία του κρατιδίου. Τον 17χρονο συνέλαβαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του γερμανικού κρατιδίου για το νεαρό αξιοποιήθηκαν πληροφορίες από τις αστυνομικές δυνάμεις άλλων ομοσπονδιακών κρατιδίων. Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σε μήνυμά του στη μητέρα του, ο νεαρός είχε αναφερθεί ξεκάθαρα στη σχεδιαζόμενη επίθεση.

Πάντως, η τοπική αστυνομία δεν επιβεβαιώνει την εθνικότητα του νεαρού (αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για Σύρο υπήκοο), όσο και τον αν όντως υπήρξε ουσιαστική απειλή τρομοκρατικής επίθεσης. Οι γερμανικές αρχές ερευνούν και το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον του 17χρονου.

Το 2016 σημειώθηκαν αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γερμανία, ενώ πιο πρόσφατο ισλαμιστικό τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε στο Μάντσεστερ της Βρετανίας με 22 νεκρούς.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x