Ελλάδα

Για να τιμήσουν τον… Θεό!

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη του «Nick Galis Cup» και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ομάδων δήλωσαν χαρούμενοι που θα συμμετέχουν σε ένα τουρνουά που είναι προς τιμήν ενός θρύλου του μπάσκετ.

Ανυπόμονοι να αγωνιστούν στο «Nick Galis Cup» και να τιμήσουν με την παρουσία τους το θρύλο του μπάσκετ είναι οι εκπρόσωποι των τεσσάρων ομάδων που θα συμμετέχουν στο τουρνουά. Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε, μίλησαν οι αρχηγοί, αλλά και οι προπονητές των Άρη, Παναθηναϊκού, Μπάνβιτ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου για το «Nick Galis Cup»:

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Πρίφτης: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που θα συμμετέχουμε σε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός, τιμώντας μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα για τον Ελληνικό και ευρωπαϊκό αθλητισμό. Ένα άτομο που αποτέλεσε έμπνευση για όλη τη χώρα για να αναπτύξει μπασκετική κουλτούρα. Έναν παίκτη που έβαλε το μπάσκετ στα σπίτια όλων των Ελλήνων. Συγχαρητήρια στην διοίκηση του Άρη για την υλοποίηση της ιδέας, αλλά και όλο το προσωπικό που δούλεψε πολύ. Θα γίνει ένα πολύ σπουδαίο τουρνουά, καθώς οι ομάδες είναι υψηλής δυναμικότητας και το επίπεδο αντάξιο του Νίκου Γκάλη. Για εμάς θα είναι ένα πλούσιο σε εμπειρίες διήμερο. Θέλουμε να απολαύσουμε το διήμερο. Θα κερδίσουμε πολλές εμπειρίες στην προετοιμασία μας για το ελληνικό πρωτάθλημα. Περιμένουμε τον κόσμο μας, ώστε να γεμίσει το γήπεδο και να συνεισφέρει στην προσπάθεια που γίνεται».

Ο Σπύρος Μούρτος πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Άρη να τιμήσουν τον Νίκο Γκάλη. Θα είναι ένα τουρνουά πολύ όμορφο για την πόλη, που θα δει τα αστέρια του μπάσκετ. Θα είναι ένα πολύ δυνατό τεστ για εμάς, που θα μας βοηθήσει στην προετοιμασία μας».

Ο τεχνικός της Μπάνβιτ, Ζόραν Λούκιτς είπε: «Για την ομάδα της Μπάνβιτ, είμαστε πολύ περήφανοι για την πρόσκληση που λάβαμε, για να τιμήσουμε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν βγει στα γήπεδα. Θα χρησιμοποιήσουμε το τουρνουά για την βελτίωση των δυνατοτήτων της ομάδας. Είναι χαρά μας να βρισκόμαστε εδώ και όποιος δεν ξέρει τον Άρη και τον Γκάλη σίγουρα δεν γνωρίζει από μπάσκετ».

Ο αρχηγός της Μπάνβιτ, Κιθ Σίμονς: «Όπως είπε και ο κόουτς είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε. Η Μπάνβιτ έχει μικρή ιστορία, όμως έχει κάποιες επιτυχίες και θα είναι καλό που θα κοντραριστούμε με κάποιες μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Για μένα είναι χαρά που θα συμμετέχω στο τουρνουά, αλλά και βρίσκομαι στην Ελλάδα».

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είπε: «Είναι χαρά που συμμετέχω σε αυτό το τουρνουά, για πολλούς λόγους. Πρώτων, είναι και το όνομα του τουρνουά, που έχει το όνομα του Νίκου Γκάλη. Δεύτερον, για το γεγονός πως διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη, μια πόλη με παράδοση στο μπάσκετ, αλλά και γιατί αντιμετωπίζουμε δυνατές ομάδες».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που βρισκόμαστε εδώ και τιμάμε έναν άνθρωπο που προσέφερε πολλά στο μπάσκετ. Όπως είπε και ο προπονητής μας βελτιωνόμαστε και προσπαθούμε να βάλουμε πράγματα στο παιχνίδι μας».

Ο Δημήτρης Ιτούδης τόνισε: «Εμείς όταν δεχτήκαμε την πρόταση δεν είχαμε δεύτερη σκέψη. Ήταν μεγάλη τιμή να βρεθούμε σε μια τέτοια διοργάνωση. Πολλά συγχαρητήρια στην ΚΑΕ Άρης. Η τιμή είναι ιδιαίτερη, γιατί ο Νίκος Γκάλης αποτελεί έμπνευση για πολλούς. Ως ΤΣΣΚΑ δεν μπορούσαμε να μην μετέχουμε στο τουρνουά. Αυτό το τουρνουά, όμως είναι υψηλού επιπέδου, με γεμάτα ρόστερ. Μας βοηθά πολύ στο να εκδηλώσουμε όσα μπορούμε στα φιλικά. Ελπίζω, ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο και να ευχαριστηθεί τα παιχνίδια».

Ο Βίκτορ Χριάπα πρόσθεσε: «Είναι τιμή για εμάς που βρισκόμαστε εδώ ώστε να τιμήσουμε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες που πέρασαν ποτέ. Για εμάς αποτελεί καλή ευκαιρία το γεγονός πως συμμετέχουμε στην προσπάθειά μας να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Παίξαμε με την Μπάνβιτ. Τόσο εμείς όσο και οι αντίπαλοί μας έκαναν κάποιες αλλαγές, όμως είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x