Χάντμπολ

Για τη νίκη στο Βέλγιο

Για το Άσσελτ, όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο για τα προκριματικά του EURO 2018, αναχώρησε την Τρίτη η αποστολή της Εθνικής χάντμπολ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ταξιδεύει μέσω Κωνσταντινούπολης και θα αφιχθεί πρώτα στις Βρυξέλλες, ώστε να κατευθυνθεί οδικώς στο Άσσελτ.

Οι παίκτες του Γιώργου Κρανάκη θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα, ενόψει της ρεβάνς τη ερχόμενης Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα κριθεί η πρώτη θέση του ομίλου και η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η 16αδα που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι: Γουργούμης, Τσίλης (ΠΑΟΚ), Σαμαράς, Μαστορογιάννης (Διομήδης), Αραπακόπουλος (ΑΣΕ Δούκα), Καφαντάρης (ΧΑΝΘ), Κατσίκης (ΑΕΚ), Μυλωνάς (Αναγέννηση Βύρωνα), Χερουβείμ, Μπάρμπας (Ποσειδών Λουτρακίου), Παπαδόπουλος (Empor Rostock- Γερμανία), Τζούφρας (Eintracht- Γερμανία), Ευαγγελίδης (Mecklenburg- Γερμανία), Μάλλιος (Stralzunder- Γερμανία), Μπασμαλής (Limoz- Γαλλία), Παπαδιονυσίου (Kaejberg- Λουξεμβούργο).

Η μοναδική αλλαγή που υπάρχει στις αρχικές κλήσεις είναι η αντικατάσταση του τραυματία Στάθη Κεσίδη από τον Ανδρέα Αραπακόπουλο.

Αρχηγός αποστολής είναι ο πρόεδρος της επιτροπής Εθνικών ομάδων και μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ, Κώστας Αλεξιάδης, ενώ μετέχουν, επίσης, το μέλος της επιτροπής Τόλης Αποστολίδης, οι προπονητές Γιώργος Κρανάκης, Παναγιώτης Μεσσήνης, ο φυσιοθεραπευτής Παύλος Καλαβάζης και ο απεσταλμένος του ΠΣΑΤ, Βαγγέλης Βούλγαρης.

Στην αναμέτρηση της Τετάρτης αναφέρθηκε ο Βύρωνας Παπαδόπουλος. «Πιστεύω ότι το αυριανό ματς είναι "κλειδί" για την πρόκριση. Ίσως είναι θετικό ότι παίζουμε εκτός έδρας τον πρώτο αγώνα. Σίγουρα, η απουσία του Μαραγκού είναι σημαντική στην άμυνα, αλλά, από την άλλη πλευρά, οι επιστροφές έμπειρων παικτών, όπως του Σαμαρά και του Τζούφρα, θα μας δώσουν άλλη ώθηση.

Πάμε να κάνουμε το πρώτο βήμα και την Κυριακή να πάρουμε την πρόκριση. Το Βέλγιο έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, είναι μια επικίνδυνη ομάδα που θα παλέψει την πρόκριση στα ίσια. Παίζει γρήγορο και σύγχρονο χάντμπολ, πρέπει να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους και ταυτόχρονα να επιβάλλουμε το ρυθμό μας».


Βαθμολογία πρώτου ομίλου (σε 2 ματς):

1. Βέλγιο 4 (+19)
2. Ελλάδα 4 (+8)
3. Κύπρος 0 (-27)

*Η Κύπρος έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x