Πόλο

Για το «διπλό» στο Άμστερνταμ

Νίκη επί της Ολλανδίας στο Άμστερνταμ θέλει η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, στο ματς που θα γίνει την Τρίτη (24/2-19.30), ώστε να γίνει το φαβορί για την πρόκριση στην τελική φάση του World League.

Στην Ολλανδία θα διεκδικήσει τους βαθμούς που θα την χρίσουν το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην τελική φάση του World League (9-14 Ιουνίου, Κίνα) η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη ομάδα της Ολλανδίας την Τρίτη (24/2-19.30) για την τέταρτη αγωνιστική των προκριματικών του Β’ ομίλου Ευρώπης και θέλει… ρεβάνς για την ήττα (11-12) στον Πειραιά.

Η αποστολή που επέλεξε ο Γιώργος Μορφέσης αποτελείται από τις εξής 13 παίκτριες: Έλενα Κούβδου, Χρυσούλα Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Νικολέτα Ελευθεριάδου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη.

Η Βαθμολογία στον Β’ Όμιλο:
Ολλανδία (52-21) 9
……………………
Ελλάδα (41-26) 6
Ισπανία (31-26) 3
Γερμανία (17-68) 0

Επόμενη αγωνιστική (24/3): ΕΛΛΑΔΑ – Γερμανία, Ισπανία – Ολλανδία

Τις προτεραιότητες της ομάδας σχολίασε ο Γιώργος Μορφέσης πριν την αναχώρηση της αποστολής, τονίζοντας πως οι μεγάλοι στόχοι είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και το Προολυμπιακό τουρνουά.

«Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το παιχνίδι γιατί αν θέλουμε να διεκδικήσουμε την πρωτιά στον Όμιλο, χωρίς να περιμένουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα με τον καλύτερο δεύτερο στους Ομίλους, πρέπει να κερδίσουμε. Η Ολλανδία έχει νικήσει τόσο εμάς όσο και την Ισπανία, οπότε είναι το φαβορί για την 1η θέση και φυσικά μη ξεχνάμε ότι είναι η φιναλίστ του περυσινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Προβλήματα πλην της Χριστίνας (Τσουκαλά) που έχει τον ώμο της και της Χρυσής (Διαμαντοπούλου) που επανέρχεται μετά τον τραυματισμό της, δεν υπάρχουν.

Στόχος μας να κρατήσουμε το σκορ χαμηλά στην άμυνα, ώστε να έχουμε πλεονέκτημα να νικήσουμε. Στο συγκεκριμένο πάντως παιχνίδι, μας ενδιαφέρει ακόμη να αποκρυπτογραφήσουμε την Ολλανδία, που είναι αντίπαλος μας στο Καζάν, ενώ ακολουθεί και το Προολυμπιακό που μάλλον θα γίνει εκεί.

Θέλουμε λοιπόν να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα απέναντι της Ολλανδίας και να δούμε στη συνέχεια τι θα κρατήσουμε από αυτά και τι όχι
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x