Stoiximan Super League

Για το γόητρο και το… θαύμα

Την αποψινή γιορτή του Ολυμπιακού θέλει να χαλάσει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παίζει κάτι περισσότερο από ένα ντέρμπι στο «Καραϊσκάκη».

Τις εντυπώσεις από μία αρνητική σεζόν θέλει να διασκεδάσει ο Παναθηναϊκός στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (19:00, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να αποδράσουν με τους τρεις βαθμούς από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», γνωρίζοντας ότι η συμμετοχή της ομάδας στη διαδικασία των πλέι οφ δεν είναι στο χέρι τους.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» έχουν να αντιμετωπίσουν (και) την καυτή ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι οπαδοί του «αιώνιου» αντιπάλου, όμως θα παλέψουν για τις όποιες πιθανότητες έχουν να παίξουν στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει να χαλάσει τη σημερινή γιορτή στο Φάληρο και ταυτόχρονα να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την νέα αγωνιστική περίοδο, δείχνοντας πως η διαφορά που αναγράφεται στη βαθμολογία δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια.

Σε κάθε περίπτωση οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Βονόρτα καλούνται να υπερασπιστούν την περηφάνια, τη φανέλα και την ιστορία του «τριφυλλιού» και φυσικά να δώσουν μία χαρά στον κόσμο που φέτος τον έχουν γεμίσει πίκρες.

Στα αγωνιστικά, η απουσία του Μαυρία αποτελεί το μεγαλύρο πρόβλημα για τον προπονητή των «πρασίνων».

Από εκεί και πέρα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρνέζης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σεϊταρίδη, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλο και Μαρίνο.

Ως αμυντικό θα χαφ αγωνιστεί ο Βιτόλο, με τους Σο και Ζέκα να είναι εσωτερικοί χαφ. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Μπαρμπαρούσης, Σισοκό και Τοτσέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Φιγκερόα, Καπίνο, Κοτσόλης, Πίντο, Γιοκίν, Καζιγιάμα, Ντίνας, Λαγός, Χουχούμης, Σπυρόπουλος.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Βελάσκες, Φουρλάνος, Κουίνσι, Φορναρόλι, Αποστολόπουλος, Μαυρίας, Ταμπάκης και οι νεαροί Κουσίδης, Σταματάκης, Δώνης, Γιαννιτσάνης και Μουζακίτης.

Στην Παιανία θα βρεθεί λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος θα ηγηθεί της αποστολής που θα αναχωρήσει στις 16:30 για το φαληρικό γήπεδο. Εκεί θα βρίσκονται ακόμα ο αντιπρόεδρος Χρήστος Παναγόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Στράτος Σωπήλης.

Προϊστορία

Η παράδοση είναι υπέρ του Ολυμπιακού στα ματς πρωταθλήματος τόσο στην έδρα του (23 νίκες, 19 ισοπαλίες, 11 ήττες) όσο και στο σύνολο (39 νίκες, 43 ισοπαλίες, 26 ήττες).

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη και για να εκτοξεύσουν στο +40 τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό, αλλά και να διατηρήσουν το +17 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

19/11/11 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (48' Τζιμπούρ - 17' Ζέκα)
19/02/11 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-1 (20' Μιραλάς , 91' Τζιμπούρ - 58' Λέτο)
29/11/09 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-0 (45΄+, 55΄ Μήτρογλου)
01/03/09 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0
13/01/08 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (45'+ Άντζας - 14' Ν'ντόι)
04/03/07 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-1 (89' Παπαδόπουλος)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x