Χάντμπολ

Για το στέμμα του Βασιλιά

Αρχίζει αύριο η 55η διοργάνωση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών χάντμπολ με την διεξαγωγή του 6ου φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ

Στην Κολωνία χτυπάει το προσεχές Σαββατοκύριακο η καρδιά του Ευρωπαϊκού χάντμπολ, αφού στο χωρητικότητας 20.000 θεατών Λάνξες Αρένα θα διεξαχθεί το 6ο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών.
Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Βίβε Κιέλσε (Πολωνία), Κίελο (Γερμανία) και Βέζπρεμ (Ουγγαρία) θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του βασιλιά της Ευρώπης.

Η Μπάρτσα των Νίκολα Καράμπατιτς και Κίριλ Λαζάροφ είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, έχοντας δώδεκα νίκες, μία ήττα και μία ισοπαλία στη φετινή διοργάνωση και φυσικά τους περισσότερους ευρωπαϊκούς τίτλους (21) από κάθε άλλη ομάδα με 8 Τσάμπιονς Λιγκ, 5 Κυπελλούσων, 1 EHF cup, 5 Σούπερ Καπ και 2 Παγκοσμία πρωταθλήματα συλλόγων.

Η Γερμανική ομάδα Kiel με 8 ευρωπαϊκούς τίτλους (3 Τσάμπιονς Λιγκ, 3 EHF Cup, 1 σουπερ καπ και 1 Παγκόσμιο πρωταθλήμα συλλόγων) είναι η πιο πετυχημένη ομάδα του θεσμού τα τελευταία οχτώ χρόνια με 7 συμμετοχές σε φάιναλ φορ και 3 τίτλους, ενώ έχει στη σύνθεση της παίκτες όπως ο Κροάτης Ντούβνιακ, ο Ισπανός Κανέγιας και ο Τσέχος Γίχα.

Η Πολωνική Βίβε Κιέλσε είναι η ανερχόμενη δύναμη. Έχει ένα δυνατό μείγμα από σπουδαίους διεθνείς Κροάτες (Στρλεκ, Τσούπιτς, Μούσα, Μπούντιτς, Σέγκο), την μισή Εθνική Πολωνίας (Σμαλ, Χραπόφσκι, Λιγιέφσκι, Μπιελέτσκι, Τκάτσικ, Γιουρέτσκι) και τον εκπληκτικό Ισπανό πίβοτ Αγκουιναγκάλντε. Είναι η δεύτερη φορά την τελευταία τριετία που συμμετέχει σε φάιναλ φορ Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ουγγρική Βέζπρεμ προέρχεται από μία παραδοσιακή σχολή του χάντμπολ και τα τελευταία χρόνια επανήλθε δυναμικά σε πρωταγωνιστικό ρόλο στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Συμμετείχε και πέρσι στο φάιναλ φορ, ενώ έχει κατακτήσει στο παρελθόν δύο Κύπελλα Κυπελλούχων. Στο ρόστερ της βρίσκεται ο σπουδαίος Σέρβος Μάμιρ Ίλιτς, οι Ισπανοί Ουγκάλντε, Ροντρίγκεζ, Ρουέσγκα, ενώ δεσπόζει στη θέση του δεξιού ίντερ ο δίμετρος σταρ Λάσλο Νάγκι.

Έτοιμος για ρεκόρ ο Λαζάροφ
Ένα από τα σπουδαία πρόσωπα του φάιναλ φορ είναι ο Κίριλ Λαζάροφ, πρώτος σκόρερ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ με 99 τέρμα. Ο Σκοπιανός «μπομπέρ» της Μπαρτσελόνα έχει 977 στην διοργάνωση και θέλει άλλα 23 για να γίνει ο πρώτος που θα ξεπεράσει τα 1.000 γκολ. Επίσης ο 35χρονος δεξιός ίντερ θα επιχειρήσει να πάρει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Από ehfTV.com και OTE Sport 4
Οι αγώνες θα μεταδοθούν διαδικτιακά από το ehfTV.com και τηλεοπτικά από το OTE Sport 4

Το πρόγραμμα
Σάββατο
16:15 Μπαρτσελόνα- Βίβε Κιέλσε
19:00 Κίελο- Βέζπρεμ
Κυριακή
16:15 μικρός τελικός
19:00 Τελικός

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x