Κολύμβηση

Γιαννιώτης: «Ανυπομονώ για μετάλλιο στο Ρίο»

Αποφασισμένος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στην τελευταία κούρσα της καριέρας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο δήλωσε ο Σπύρος Γιαννιώτης στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Εγώ το περιμένω πιο πολύ από τον κόσμο ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή θα είναι η τελευταία κούρσα μου σε υψηλό επίπεδο», τόνισε ο Σπύρος Γιαννιώτης στον ΣΠΟΡ FM 94,6, μία ημέρα μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Καζάν.

«Θα είναι ο μεγαλύτερος αγώνας που μπορεί να κάνει ένας αθλητής. Θα το διασκεδάσω και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, στον τελευταίο μου αγώνα σε κορυφαίο επίπεδο. Αν έρθει το μετάλλιο θα είναι ό,τι καλύτερο για όλους», πρόσθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή του Κώστα Παπαγεωργίου

Για τα συναισθήματά του μετά την επιτυχία του:

«Σε αυτά τα αγωνίσματα από την πολύ υπερένταση και την πολύ κούραση δεν μπορείς να κινηθείς, η κούραση όμως είναι γλυκιά και δεν με πειράζει».

Για την τακτική που ακολουθεί:

«Έχω μία συγκεκριμένη τακτική στους αγώνες, που με βολεύει και να προσέχω το σώμα μου μέχρι τα τελευταία 1500 μ. και εκεί δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Έφτασα να είμαι δεύτερος, ο πρώτος ήταν πιο γρήγορος και εκεί πίστεψα ότι σιγουρεύω τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ολλανδός ήταν πολύ γρήγορος στο τέλος, ήταν πιο δυνατός από εμένα. Αυτό που έχει σημασία έχει πως πήρα μετάλλιο και θα είμαι για 5η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

Για τις επόμενες υποχρεώσεις του:

«Έχουμε το ομαδικό, δύο άνδρες και μία γυναίκα, είναι ένα πολύ σημαντικό και έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και συζητούμε μία θέση στο βάθρο. Το κάναμε το 2013 στη Βαρκελώνη και ελπίζουμε να το κάνουμε. Μπορεί να λάβω μέρος και στα 25 χλμ. το Σάββατο, αλλά δεν είναι σίγουρο επειδή πονάει το χέρι. Από το Σεπτέμβρη ξεκινάει η πολλή δουλειά και η προετοιμασία για το Ρίο».

Για την προετοιμασία του:

«Έχουμε πολύ προπόνηση και ρουτίνα για να μην βαρεθείς. Το έχω συνηθίσει επειδή το κάνω πολλά χρόνια. Μου αρέσει αυτή η διαδικασία, η προετοιμασία πριν από μεγάλους αγώνες. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως το κάνω καλά. Το νερό είναι σε πολύ καλές θερμοκρασίες. Ήταν πολύ καλές οι συνθήκες του νερού και δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα».

Για τον δυσκολότερο αγώνα της καριέρας του

«Στην Πορτογαλία είχε πολύ δυσκολία, επειδή είχε κρύο και πολλά ρεύματα. Ήταν στους 17 βαθμούς το νερό και δημιουργεί δυσκολία, επειδή σφίγγει το δέρμα. Αυτός ο αγώνας ήταν ο πιο δύσκολος στην καριέρα μου».

Για το μετάλλιο:

«Εγώ το περιμένω πιο πολύ από τον κόσμο ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτή θα είναι η τελευταία κούρσα μου σε υψηλό επίπεδο. Θα είναι ο μεγαλύτερος αγώνας που μπορεί να κάνει ένας αθλητής. Θα το διασκεδάσω και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, στον τελευταίο μου αγώνα σε κορυφαίο επίπεδο. Αν έρθει το μετάλλιο θα είναι ό,τι καλύτερο για όλους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x