Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί άφησε έξω τον Κασάμι

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσω του sport-fm.gr να απαντήσει σε ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν από τον χθεσινό Ολυμπιακό.

•Είναι μία καλή ερώτηση, γιατί ο Μίτσελ άφησε στον πάγκο τον Κασάμι χθες στο Αγρίνιο.

•Στο μυαλό του δεν μπορεί να είμαι, αλλά ίσως σκέφθηκε κάπως έτσι: στην άμυνα παίζω με τέσσερα νέα πρόσωπα (Ομάρ, Μποτία, Αμπιντάλ, μαζουακού). Στην επίθεση παίζω με τρία νέα πρόσωπα (Ντουρμάζ, Διαμαντάκο, Ντοσεβί). Ε, ας παίξω στα χαφ με τρεις που ήταν πέρσι στην ομάδα (Εντινγκά, Μανιάτη, Τσόρι), για να έχω χημεία στον ευαίσθητο χώρο της μεσαίας γραμμής και να ελέγξω το παιχνίδι.

•Όπως είδαμε δεν του βγήκε του Μίτσελ, αφού ναι μεν είχε τον έλεγχο, με κατοχή μπάλας 61-39, αλλά δεν μπορούσε ο Ολυμπιακός να βγάλει φάση. Κι έτσι άλλαξε γνώμη και πέρασε αμέσως τον Κασάμι στην επανάληψη-και με το που μπήκε άνοιξε το σκορ, όπως είχε κάνει και στην πρώτη αγωνιστική!

•Ήταν πράγματι λίγο, ας πούμε, περίεργος ο σχηματισμός του Ολυμπιακού στο β΄ημίχρονο. Ξεκίνησε χωρίς αριστερό εξτρέμ, ενώ αντίθετα υπήρχε δεξιός εξτρέμ (ο Ντουρμάζ). Είχε ο Μίτσελ τον Εντινγκά κόφτη, τους Μανιάτη και Κασάμι πιο δίπλα, δεξιά κι αριστερά και τον Τσόρι πίσω από τον Διαμαντάκο.

•Μετά έβγαλε και τον δεξιό εξτρέμ, τον Ντουρμάζ, σε μία στιγμή που μάλιστα έδειχνε να ρολάρει η ομάδα. Και πέρασε κι άλλο κεντρικό χαφ, γεμίζοντας εντελώς τη μεσαία γραμμή. Έπαιξε κάτι σαν 4-1-3-1-1. Με τον Εντινγκά μπροστά από την αμυντική τετράδα, τους Μανιάτη, Μπουχαλάκη, Κασάμι και τον Τσόρι πίσω από τον Διαμαντάκο. Ώσπου βγήκαν ο Μανιάτης με τον Εντινγκά και μπήκε ο Σαβιόλα, με συνέπεια να δούμε άλλον ένα σχηματισμό: Μπουχαλάκης και Κασάμι μπροστά από την άμυνα, ο Τσόρι πιο μπροστά και λίγο αροστερά κι ο Σαβιόλα πίσω από τον Μπενίτες.

•Δεν νομίζω ότι φταίνε για την ισοπαλία όλες αυτές οι διαφοροποιήσεις των συστημάτων μέσα σε μόλις ένα ημίχρονο. Άλλωστε,
ακόμη και με αυτές τις πολλές αλλαγές, ο Ολυμπιακός είχε ως καλύτερο ημίχρονο το β΄, παρά το α΄, οπότε κι έπαιξε πιο…νορμάλ, με το κλασικό 4-3-3.

•Απλά, πλησιάζει το Τσάμπιονς Λιγκ και καλό πιστεύω θα ήταν να «κούμπωνε» ένα πράγμα που έχει στο μυαλό του ο προπονητής για την ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x