Επικαιρότητα

Γιόρτασε τώρα τα Χριστούγεννα επειδή πεθαίνει

Συγκινητικές και ταυτόχρονα χριστουγεννιάτικες (!) στιγμές βιώνουν οι κάτοικοι μίας γειτονιάς της Ουάσιγκτον, για έναν 60χρονο καρκινοπαθή που έχει λίγες μόνον ημέρες ζωής…

Εορταστικό σκηνικό στήθηκε σε μία μικρή γωνιά της Ουάσιγκτον. Γείτονες του 60χρονου Φρανκ Χέντερσον αποφάσισαν να γιορτάσουν μαζί του, τώρα, τα Χριστούγεννα. Ο λόγος είναι ο καρκίνος τελευταίου σταδίου, που διαγνώσθηκε εντελώς ξαφνικά.

Η οικογένεια Χέντερσον έμαθε μόλις στα μέσα Σεπτεμβρίου την απρόσμενη διάγνωση καρκίνου και ότι ο πατέρας Φρανκ έχει μπροστά του δύο εβδομάδες ζωής.

Γνωρίζοντας ότι ο 60χρονος ήταν πάντα λάτρης των Χριστουγέννων και κάθε χρόνο άναβε νωρίς τα φωτεινά λαμπάκια.
Φυσικά, αυτό το ήξεραν και όλοι οι γείτονες.

Έτσι, σε μία επίδειξη αλληλεγγύης ένωσαν τις δυνάμεις τους, στολίζοντας το σπίτι των Χέντερσον και τα δικά τους.

inner

Στις 13 Σεπτεμβρίου ο Φρανκ υποβλήθηκε σε άσχετη χειρουργική επέμβαση, όταν έκανε και μία αξονική τομογραφία, καθώς ένιωθε πόνους στο στομάχι.

Η πρόγνωση άφησε την οικογένεια έκπληκτη. Η κόρη του Τία αποκάλυψε ότι ο πατέρας της είχε καρκίνο σε όλο του το σώμα, και πως είχε ζωή το πολύ ενός μήνα.

Αμέσως ο πολυμήχανος Φρανκ έφτιαξε μια λίστα με πράγματα που θα ήθελε να κάνει για τους οικείους του, αρχίζοντας από το σπίτι που ζούσαν, για να μην ασχοληθεί η οικογένειά του μετά το θάνατό του.

Κανείς, όμως, δεν είχε τη δυνατότητα αλλά και τη διάθεση να στολίσει τους εξωτερικούς χώρους με τα φώτα των Χριστουγέννων.

inner

Κανείς εκτός των γειτόνων, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Έκαναν τέλεια δουλειά, δείχνοντας αγάπη και ανθρωπιά.

Χαμογελαστός ο Φρανκ αφήνεται στις αγκαλιές συγγενών και φίλων, ίσως για τελευταία φορά.

Ωστόσο, επέλεξε να πει στα μέλη της οικογένειάς του –πέντε παιδιά και η σύζυγος, κάποια πράγματα εντελώς προσωπικά, εκφράζοντας τα συναισθήματά του.

Γι’ αυτό βιντεοσκόπησε από ένα ιδιαίτερο μήνυμα για τον καθένα, ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν στο μέλλον, όταν ο ίδιος δεν θα είναι πια κοντά τους...

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x