Χάντμπολ

Γιορτή Δημοτικών στα Βριλήσσια

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Βριλησσίων, ο Ε.Σ.Ν. Βριλησσίων πραγματοποίησε το 2ο Τουρνουά χάντμπολ για τα δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Περισσότεροι από 250 μαθητές, έπαιξαν διασκέδασαν και γνώρισαν από κοντά το άθλημα, στο οποίο τα Βριλήσσια έχουν μακρά και πετυχημένη παράδοση.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής Κώστας Κότσιρας και ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης του Συλλόγου Σίνισα Πρόκιτς, οι προπονητές των Ηλικιακών τμημάτων του Ε.Σ.Ν. Βριλησσίων, Ελμίνα Παππά, Μαίρη Ταράση, Βασιλεία Μακρόγλου, Γεώργιος Δραγάζης, και Θεόδωρος Βενάρδος.

Παρόντα φυσικά ήταν όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου που διοργάνωσαν την εκδήλωση με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δημήτρη Κοτσιώνη.

Σημαντική ήταν η στήριξη πολλών γονέων - εθελοντών που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση έτσι ώστε τα παιδιά να παίξουν, να διασκεδάσουν και να περάσουν ένα όμορφο και αθλητικό απόγευμα, γνωρίζοντας τα μυστικά και τις ομορφιές του αθλήματος.
Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, η Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Ιωάννα Κυρίτση και ο πρώην Δήμαρχος Βριλησσίων Κώστας Ιωαννίδης.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Μανιατογιάννης συνεχάρη τους συντελεστές για την άρτια διοργάνωση και επεσήμανε πως η Δημοτική Αρχή στηρίζει με κάθε τρόπο την άθληση και τις προσπάθειες των Αθλητικών Συλλόγων που στόχο έχουν την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών και την ψυχική και σωματική υγεία των νέων.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες, δίνοντας σε κάθε μία από αυτές το όνομα που εκείνα επέλεξαν και έπαιξαν κατά ηλικίες. Κάθε ομάδα αγωνίστηκε από τρεις φορές. Το πάθος και ο ενθουσιασμός ήταν φανερά στα παιδικά τους πρόσωπα.

Διαιτητές στους αγώνες ήταν αθλητές από τα Ηλικιακά τμήματα του Συλλόγου, κάτι που άρεσε πολύ στους μικρούς μαθητές.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε κλήρωση που είχαν προγραμματίσει οι διοργανωτές μαζί με τους προπονητές και αρκετά παιδάκια έφυγαν με αναμνηστικά κύπελλα, ενώ σε όλους μοιράστηκαν διπλώματα συμμετοχής.

Στην έξοδο του γηπέδου είχε στηθεί μπουφές, όπου αθλητές των Ηλικιακών τμημάτων του Συλλόγου, πρόσφεραν φαγητό και νερό σε κάθε παιδί. Ήταν μια καλά συντονισμένη και οργανωμένη γιορτή του χάντμπολ που την χάρηκαν όλοι όσοι βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Βριλησσίων, το οποίο είχε βάλει τα… γιορτινά του για αυτή την όμορφη εκδήλωση. Η συμμετοχή των παιδιών, γονέων και φιλάθλων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ικανοποιώντας τον σκοπό που διοργανώθηκε αυτό το Τουρνουά.

Παγκόσμια ημέρα αθλητισμού
Μια δυναμική δράση πραγματοποιήθηκε στην παγκόσμια ημέρα αθλητισμού (5 Οκτωβρίου) σε μία περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως είναι το Χαλάνδρι.
Ο Αναπτυξιακός προπονητής των Ε.Σ.Ν. Βριλήσσια Θεόδωρος Βενάρδος βρέθηκε στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου και πραγματοποίησε μία σημαντική εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των παιδιών (380 παιδιά). Η συμβολή των γυμναστών Νικήτα Τσιρίγου, Χρύσας Χατζηπέμου και Κώστα Αδαμόπουλου, όπως και η συνεργασία με τον Διευθυντή Γιώργο Μπούρκουλα ήταν καταλυτική ώστε να επιφέρει το άριστο αποτέλεσμα της εκδήλωσης.

Μετά από την εκδήλωση το ενδιαφέρον των μαθητών για το χάντμπολ, πάντα με την υποστήριξη των διδασκόντων είναι μεγάλο. Γι αυτό δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα δράσεων για το μέλλον (διαγραμμίσεις γηπέδων μίνι χάντμπολ στον προαύλιο χώρο, υποδειγματικά μαθήματα εκμάθησης, εσωτερικό πρωτάθλημα χάντμπολ. Αυτή την υποδειγματική αναπτυξιακή δράση στόχο έχει ο Ε.Σ.Ν. Βριλησσίων να τη πραγματοποιήσει και σε άλλα δημοτικά του Δήμου μας.

Την ίδια ημέρα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων πραγματοποιήθηκε παρόμοια δράση για παιδιά Τρίτης και Τετάρτης Δημοτικού με τη συμβολή των γυμναστριών Βάσω Ζάγκα, Μαρία Σκουντριανού, και την αμέριστη συμπαράσταση της Διευθύντριας Λευκής Σιμάτου.
Η χαρά και η συμμετοχή στα πρόσωπα των μικρών μαθητών ήταν πολύ μεγάλη και περιμένουν με ανυπομονησία να συνεχιστούν τέτοιες αξιόλογες δράσεις.
Ο Ε.Σ.Ν Βριλησσίων και το επιτελείο των προπονητών, θα συνεχίσει την προσπάθεια να φέρει νέα παιδιά κοντά στο άθλημα του χάντμπολ.

Συνάντηση Δημάρχου- ΕΣΝ Βριλησσίων
Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση γνωριμίας μεταξύ του Δημάρχου Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννη, της Πρόεδρου του Αθλητικού Οργανισμού Ιωάννας Κυρίτση και της αντιπροσωπείας του νέας διοίκησης του Ε.Σ.Ν. Βριλησσίων.
Ο Πρόεδρος Δημήτρης Κοτσιώνης, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Ταμπάκος και Πέτρος Κορκολής, παρουσίασαν το πλάνο και την φιλοσοφία που θα στηριχθεί η Ανάπτυξη του Συλλόγου με πυλώνες το παιδαγωγικό, επιμορφωτικό και αθλητικό πνεύμα, καθώς και την συμμετοχή των τμημάτων σε τουρνουά εντός και εκτός Ελλάδος.
Επίσης αναφέρθηκαν και στην στήριξη της Ανδρικής ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, παρά τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες.
Οι διοικούντες του ΕΣΝ Βριλλήσιων ζήτησαν από τον Δήμαρχο να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια αυτή, ώστε ο Σύλλογος των τριών τίτλων στο ανδρικό χάντμπολ, να έχει στο μέλλον ανάλογη πορεία με το ένδοξο παρελθόν του.
Ακόμα συζητήθηκε και η απόφαση που πήρε το Δημοτικό συμβούλιο, ώστε να υπάρχει οικονομικό αντίτιμο από τους Συλλόγους στη χρήση αθλητικών χώρων του Δήμου και ο Δήμαρχος ύστερα και από τις τοποθετήσεις του Προέδρου, δεσμεύθηκε να επανεξετάσει το θέμα.


Τέλος ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου, εύχονται καλή πορεία στους αθλητές που αποχώρησαν από την δύναμη του και να εκπληρώσουν με υγεία τους στόχους που επιθυμούν.
Η οικογένεια του Ε.Σ.Ν. Βριλησσίων συνεχίζει την προσπάθεια επιμόρφωσης - εκγύμνασης των αθλητών της με ένα άρτιο επιτελείο προπονητών και προπονητριών σεβόμενοι πάνω από όλα τους αθλητές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x