Στίβος

Γιορτή υψηλού επιπέδου…

Σίγουρα, όλοι περιμένουν πως ο 1ος Διεθνής Αγώνας επί κοντώ στο Ζάππειο το ερχόμενο Σάββατο θα είναι κάτι διαφορετικό από τους άλλους.

Την Τετάρτη, στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ δόθηκε η συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση, στην οποία έδωσε το «παρών» και ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο Κώστας Παναγόπουλος κάλεσε τους Αθηναίους και τους τουρίστες να βρεθούν στο Ζάππειο.

«Είναι ένας αγώνας στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής του ΣΕΓΑΣ για την αναβάθμιση της σχέσης της με την κοινωνία. Είναι ένας αγώνας, που θα δώσει την ευκαιρία στους πολίτες της Αθήνας και όχι μόνο δουν από κοντά σπουδαίους αθλητές του επί κοντώ, όπως ο Κώστας Φιλιππίδης, ένας αθλητής με ήθος και χαρακτήρα.

Είναι μια ακόμη "γιορτή" στο κέντρο της Αθήνας που θα δώσει την ευκαιρία για χαμόγελα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν συμβάλλει στη διεξαγωγή αυτού του αγώνα, όπως και τον Κώστα και τον Δημήτρη Κυτέα για τις συμβουλές του, αλλά και τους κ.κ. Ράπτη, Γκόγκα, Ασημακόπουλο, Μπάκα, Κουτσογιανόπουλο και τους συνεργάτες του.

Με χαρά, θέλω να παρουσιάσω και το νέο χορηγό μας, που δεν είναι άλλος από την εταιρεία DHL, η οποία αποφάσισε να εντάξει στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης τον στίβο και έτσι έγινε στρατηγικός μας συνέταιρος, αφού μοιραζόμαστε κοινούς στόχους.

Στόχος μας αυτός ο αγώνας να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Παράλληλα, θέλουμε να γίνουν ανάλογοι αγώνες και στην περιφέρεια. Στη Θεσσαλονίκη, αρχές Σεπτέμβρη, θα κάνουν μήκος ανδρών – γυναικών. Η Ελλάδα έχει θαυμάσια μέρη τα οποία και μπορούμε να αναδείξουμε μέσα από αυτές τις διοργανώσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.

«Είναι ένας αγώνας που γίνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα. Έχουμε καλέσει μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος και θα υπάρχει αγωνιστικό ενδιαφέρον. Η διοργάνωση θα είναι πολύ καλή. Εγώ, όπως πάντα, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Με τον προπονητή μου έχουμε δουλέψει σκληρά όλο αυτό το διάστημα και για αυτό βγήκε η επίδοση στην Ντόχα. Φέτος, λόγω και των υποχρεώσεών μου στο μεταπτυχιακό της ΑΣΟΕ, το πρόγραμμα είναι πιο βαρύ κι έτσι έχουμε αναγκαστεί να κάνουμε αρκετές προσαρμογές», τόνισε ο πανελλήνιος ρέκορντμαν του αγωνίσματος.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως: «Συγχαρητήρια στον πρόεδρο, που έκανε πράξη τη σκέψη για τη διεξαγωγή αυτού του αγώνα. Είναι κάτι το οποίο είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν. Έχω δει πολλούς ανάλογους αγώνες στο εξωτερικό. Πιστεύω πως ο αγώνας του Σαββάτου θα είναι αρκετά καλός και αυτό γιατί τον κάνουν άνθρωποι που ξέρουν από αθλητισμό.

Ο Κώστας είναι έτοιμος σε κάθε αγώνα να κάνει το καλύτερο. Πιστεύω πως το Σάββατο μπορεί να κάνει ακόμη και πανελλήνιο ρεκόρ».

Ο Σπύρος Βαζούρας βρέθηκε στο πάνελ των ομιλητών ως εκπρόσωπος του ΟΠΑΝΔΑ και τόνισε πως ο Δήμος στέκεται δίπλα σε ανάλογες προσπάθειες. Ο εμπορικός διευθυντής της DHL, Μιχάλης Παγωμένος, τόνισε πως: «Ευχαριστούμε τον πρόεδρο και τον ΣΕΓΑΣ που μας επιτρέπουν να είμαστε ο ΜΕΓΑΣ χορηγός του αγώνα του Σαββάτου. Η πρώτη συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ έγινε το 2012 και πλέον διευρύνεται. Δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά να αναλάβουμε τον αγώνα του επί κοντώ. Σαν εταιρεία, ευχόμαστε στον Κώστα Φιλιππίδη το καλύτερο δυνατό και σύντομα να περάσει τα 6,00 μέτρα».

Ο project manager της διοργάνωσης, Γιάννης Κουτσογιανόπουλος, αφού έκανε γνωστό πως το μίτινγκ εντάχθηκε στην κατηγορία Permit της EEA, αναφέρθηκε στους μετέχοντες. «Λόγω της παρουσίας του Κώστα, αποφασίσαμε ο αγώνας νε ξεκινήσει στο 5.03, με την προοπτική να φτάσει στο 5.83, επίδοση που θα αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ. Στον αγώνα θα πάρουν μέρος τρεις Ρώσοι, δύο Γερμανοί, τρεις Έλληνες και ένας Κύπριος. Η πίστα του αγώνα θα είναι πολύ καλή, γεγονός που μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε καλές επιδόσεις».


Αναλυτικά, οι συμμετοχές:

Αντον Ιβάκιν (Ρωσία)
Σεριγκέι Κουτσεριάνοφ (Ρωσία)
Αρτεμ Μπούρια (Ρωσία)
Χέντρικ Γκρούμπεργκ (Γερμανία)
Μπιορν Οττο (Γερμανία)
Νίκανδρος Στυλιανού (Κύπρος)
Κώστας Φιλιππίδης (ΕΛΛΑΔΑ)
Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (ΕΛΛΑΔΑ)
Στέφανος Κουφίδης (ΕΛΛΑΔΑ)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x