Επικαιρότητα

Γιουνκέρ-Λαγκάρντ: «Η αναδιάρθρωση έχει συνέπειες»

Θετικά αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο διάσκεψης με θέμα τις υπερχρεωμένες χώρες ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και η Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποιώντας ωστόσο πως η επιλογή του «κουρέματος» θα έχει συνέπειες.

Μιλώντας στην ιρλανδική εφημερίδα «Irish times», η Δευτέρα, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν φαίνεται να αρνείται την πραγματοποίηση μιας πανευρωπαϊκής συζήτησης που θα εξετάσει την ελάφρυνση του χρέους των υπερχρεωμένων χωρών, παρόλα αυτά τόνισε πως μια πιθανή αναδιάρθρωση θα επιφέρει συνέπειες.

«Ως αρχή, οι συλλογικές προσπάθειες είναι ευπρόσδεκτες, αλλά, ταυτόχρονα ένα χρέος είναι ένα χρέος και αυτό αποτελεί συμβόλαιο», δήλωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ και συνέχισε

«Η στάση πληρωμών, η αναδιάρθρωση, η αλλαγή των όρων, έχει συνέπειες στην υπογραφή και στην εμπιστοσύνη προς την υπογραφή».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» πως η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από την Αθήνα και να ακολουθήσει τoν δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

«H κυβέρνηση που θα εκλεγεί στην Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και να συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής υπευθυνότητας», δήλωσε ο Γιουνκέρ επισημαίνοντας πως «η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα, αλλά περιμένει επίσης από αυτήν να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους».

Θετικός σε διαπραγματεύσεις με την νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, εμφανίζεται ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν στους Financial Times, προαναγγέλλοντας συζητήσεις για το χρέος.

Επιπλέον, ο Γάλλος κυβερνητικός αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα Grexit, καθώς, όπως λέει, «κανένα από τα πολιτικά κόμματα που διεκδικούν την εξουσία δεν υποστηρίζει την έξοδο από το ευρώ».

Πωλίνα Ψαρομηλίγκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x