Επικαιρότητα

Γιουνκέρ: Πρέπει απόψε ο Τσίπρας να εξηγήσει στους ηγέτες τι σημαίνει το «Όχι»

«Λύση δεν μπορεί να βρεθεί μέσα σε μια μέρα», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, και υπογράμμισε πως περιμένει από τον κ. Τσίπρα να εξηγήσει στους ηγέτες τι σημαίνει το «ΟΧΙ».

Ανοιχτά κατά του grexit τάχθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο και επέκρινε την ελληνική κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις, ενώ εμφανίστηκε εκνευρισμένος τονίζοντας ότι δεν δέχεται η ελληνική κυβέρνηση να λέει τρομοκράτη την Κομισιόν.

Είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει και ότι η λύση δεν μπορεί να βρεθεί μέσα σε μια μέρα. «Σήμερα θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε την τάξη. Να σταματήσουμε τα ξεσπάσματα. Είναι απαράδεκτο να εκλαμβάνεται η Κομισιόν ως τρομοκράτης από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν δέχομαι να μας λένε τρομοκράτες. Εμείς προσπαθήσαμε σκληρά και μακάρι όλοι να είχαν προσπαθήσει τόσο σκληρά. Θα συναντηθούμε πάλι απόψε. Θα δείξουμε σεβασμό στην ψήφο του ελληνικού λαού. Μου λένε ότι δεν ήταν "Όχι" προς την Ευρώπη και το ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει σήμερα πως μας βλέπει. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οτιδήποτε για να βρεθεί συμφωνία. Έλληνες και Ευρωπαίοι μπορούν να βασίζονται στην Κομισιόν», τόνισε ο Ζαν Κ. Γιουνκέρ.

«Πρέπει να σεβαστουμε την απόφαση του ελληνικού λαού, αλλά θα πρέπει να καταλάβω τι ακριβώς είπαν» σημείωσε. «Προφανώς σεβόμαστε την ψήφο του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες μίλησαν. Θέλω να κατανοήσω τι είπαν. Τους ετέθη ένα ερώτημα σε σχέση με κάτι που δεν υφίσταται. Θα μπορούσατε να μου εξηγήσετε λεπτομερώς. Όμως θα γινόταν πραγματικά τρελοκομείο», ανέφερε.

Επανέλαβε ότι οι Έλληνες ψήφισαν σαρωτικά όχι «πάνω σε ένα κείμενο που δεν είναι προς συζήτηση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός γνωρίζει καλά ότι το ερώτημα δεν εκπροσωπούσε την κατάσταση που υφίστατο την Κυριακή. Θα ζητήσω από τον Τσίπρα να εξηγήσει την ελληνική ψήφο. Το ερώτημα που ετέθη ήταν άσχετο».

Ο κ. Γιουνκέρ τόνισε ότι: «Πρέπει να βάλουμε τους εγωισμούς μας στην άκρη. Πιστεύω και πάντα θα πιστεύω ότι θα πρέπει να αποφευχθεί ένα Grexit.  Η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο Έθνος. Το να πεταχθεί έξω από το Ευρώ και την ΕΕ είναι ανεπιθύμητο. Ως εκ τούτου η Κομισιόν θα συνεχίσει να εργάζεται για επανέναρξη διαπραγματεύσεων. Για συμφωνία εντός των χρονικών ορίων». Όπως είπε τόσο η Ελλάδα όσο και οι Ευρωπαίοι μπορούν να βασίζονται στην Κομισιόν.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x