Betmasters

Γιουρόπα Λιγκ (4ος όμιλος): Δε χάνει και περνάει η ΑΕΚ

Ακόμα και η ισοπαλία αρκεί στην "Ένωση" για να πάρει την πρόκριση στην φάση των "32" του Γιουρόπα Λιγκ.

H ώρα της κρίσης για την ΑΕΚ έφτασε! Απόψε η "Ένωση" φιλοξενείται στη Βιέννη από την Αούστρια, με την ελληνική ομάδα να χρειάζεται να μην ηττηθεί, ώστε να περάσει στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Αυστριακοί, από τη μεριά τους θέλουν μόνο νίκη, με το ματς να αποκτά μοναδικό ενδιαφέρον. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μίλαν έχει εξασφαλίσει την πρωτιά και πάει αδιάφορη στην έδρα της αποκλεισμένης Ριέκα.

Ανάλυση

Aoύστρια Βιέννης - ΑΕΚ

Από τη φυσιολογική ήττα με 5-1 από τη Μίλαν στην Ιταλία προέρχεται η Αούστρια Βιέννης στον όμιλο και πλέον η νίκη σήμερα αποτελεί το μοναδικό στόχο, αν θέλει να προκριθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Όπως και να 'χει, αυτή η απώλεια βαθμών δεν ήταν εκτός προγράμματος και απόψε καλείται να πάρει μια νίκη εντός έδρας για να περάσει και να σπάσει ένα αρνητικό σερί επτά ευρωπαϊκών εντός έδρας αγώνων χωρίς νίκη (0-2-5). Στο πρωτάθλημα, την περασμένη αγωνιστική η ομάδα του Φινκ έμεινε στο εντός έδρας 1-1 με τη Σάλτσμπουργκ, διατηρώντας την πέμπτη θέση, απέχοντας 18 ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή. Στα αγωνιστικά, πολλές είναι απουσίες, αφού οι μπακ Μαρτσίνκο και Κλάιν ο επιθετικός χαφ Γκρούενβαλντ και οι στόπερ Μπόρκοβιτς και Βέστερμαν θα μείνουν εκτός. Από τη μεριά της, η ΑΕΚ θα μπορούσε να έρθει τελείως άνετη απόψε στη Βιέννη αν είχε κερδίσει τη Ριέκα εντός έδρας την περασμένη αγωνιστική, όμως το 2-2 όπως ήρθε μόνο ως θετικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται. Μέχρι το πρώτο μισάωρο, η "Ένωση" ήταν ήδη πίσω με 0-2, όμως τα γκολ των Αραούχο (45') και Χριστοδουλόπουλου (55') έγραψαν το τελικό αποτέλεσμα και την έσωσαν από ανεπανάληπτο… κάζο. Σήμερα, οι "κιτρινόμαυροι" θέλουν απλά να μη χάσουν στη Βιέννη και θα είναι αυτοί που θα περάσουν στην επόμενη φάση, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Πάντως, η ομάδα του Χιμένεθ πάει στην Αυστρία με ανεβασμένη ψυχολογία, καθώς προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Λεβαδειακού με 0-2 που τη διατήρησε στην κορυφή του πρωταθλήματος στο +1 από τον Ολυμπιακό. Εκτός αποστολής έμεινε ο στόπερ Τσότσιτς, ενώ σε αυτή θα βρεθεί ο αμυντικός χαφ Σιμόες και ο γκολκίπερ Ανέστης, με τον τελευταίο να ξεκινάει βασικός μετά από καιρό. Λιβάγια και Αραούχο θα είναι το δίδυμο στην επίθεση, με το Χριστοδουλόπουλο λίγο πιο πίσω.

Ριέκα - Μίλαν

Το πάλεψε στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ η Ριέκα, όμως το τελικό 2-2 την αφήνει οριστικά εκτός συνέχειας. Οι Κροάτες κατάφεραν να προηγηθούν 0-2 στο 26' με δύο τέρματα του Γκοργκόν, όμως τους… τσάκισε το γκολ που δέχτηκαν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και μοιραία στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου μέρους ήρθε και η ισοφάριση για να μείνει το 2-2 μέχρι το τέλος. Ακόμα και με νίκη απόψε και σε περίπτωση ήττας της ΑΕΚ στη Βιέννη δεν έχει ελπίδες πρόκρισης,, αφού υστερεί στην τριπλή ισοβαθμία και μένει εκτός. Tο Σάββατο ηττήθηκε εντός έδρας στο ντέρμπι με τη Χάιντουκ με σκορ 2-1 και παρέμεινε στην τέταρτη θέση και στο -15 από την κορυφή. Εκτός θα μείνουν απόψε οι αμυντικοί μέσοι Μπράνταριτς και Μίσιτς και ο φορ Έμπερ, ενώ αμφίβολοι είναι ο εξτρέμ Γκοργκόν και ο μπακ Βέσοβιτς. Από την άλλη μεριά, η Μίλαν με τη νίκη 5-1 επί της Αούστρια εντός έδρας εξασφάλισε την πρωτιά και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πάντως, οι "ροσονέρι" δεν πατούν καθόλου καλά, αφού κατάφεραν να πετάξουν βαθμούς και στην έδρα της ουραγού Μπενεβέντο (2-2), με την ισοφάριση για τους γηπεδούχους να έρχεται στο 95' με γκολ του τερματοφύλακα! Σε αυτό το ματς έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο ο Τζενάρο Γκατούσο, παίρνοντας τη θέση του Μοντέλα που απολύθηκε μετά το 0-0 εντός έδρας με την Τορίνο. Οι Μιλανέζοι πλέον βρίσκονται στην 8η θέση και στο -5 από την πρώτη τετράδα και όλα δείχνουν πως η χρονιά έχει ήδη χαθεί, με την Ευρώπη να αποτελεί μοναδική διέξοδο. Με πολλές αλλαγές πήγε στην Κροατία ο νέος τεχνικός, ο οποίος άφησε εκτός τον μπακ Ροντρίγκεζ, τον εξτρέμ Μπορίνι, τους χαφ Μποναβεντούρα και Κεσί (23/2) και το σέντερ φορ Κάλινιτς, ενώ τραυματίες είναι ο μεσοεπιθετικός Τσαλχάνογλου και ο στόπερ Γκόμεζ.

Διάβασε εδώ την ανάλυση και τις προτάσεις του Prophet για τα ματς του ομίλου της ΑΕΚ στο betmasters.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x