Stoiximan Super League

Γκατούζο: «Δεν συμβιβάζομαι…»

Ο Τζενάρο Γκατούζο μίλησε σε ιταλική εφημερίδα για το ξέσπασμά του δηλώνοντας ασυμβίβαστος σε θέματα πειθαρχίας και ξεκαθαρίζοντας πως ο ΟΦΗ αποτελεί για εκείνον πρόκληση και δεν είναι περαστικός.

Το ξέσπασμα του Τζενάρο Γκατούζο μετά τον αγώνα του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο έγινε «θέμα» και στην πατρίδα του. Ο Ιταλός προπονητής κλήθηκε να μιλήσει στη Repubblica και δεν αποδέχτηκε τους παραλληλισμούς με τα ξεσπάσματα Τραπατόνι και Μαλεζάνι κατά το παρελθόν.

«Δεν είναι ώρα να το ρίχνουμε στην πλάκα. Ήδη έχουμε πολλά προβλήματα και κάποιοι θέλουν να μας δημιουργήσουν κι άλλα από το πουθενά. Ο λόγος που ξέσπασα ήταν ο εξής: έδιωξα δύο παίκτες, τον Δασκαλάκη και τον Φραγκουλάκη, που δεν πειθαρχούσαν στους κανόνες των αποδυτηρίων. Μετά γράφονταν από την Αθήνα κάτι ανοησίες και δεν μπορούσα να μείνω απαθής. Σε θέματα πειθαρχίας δεν συμβιβάζομαι με κανέναν, είτε είναι Κρητικός, είτε Ιταλός είτε… Αφρικανός», τόνισε.

«Πρέπει να δουλέψω σκληρά για να μάθω, να σπάσω τα μούτρα μου και να μείνω πεσμένος για ώρες. Η θεωρία δεν είναι αρκετή. Ο πρόεδρος Πουλινάκης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και δεν μου έκρυψε τα προβλήματα που υπάρχουν», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν 500 ευρώ το μήνα. Πρέπει να σεβόμαστε τη δουλειά τους. Εγώ και οι συνεργάτες μου δεν ήρθαμε στην Ελλάδα για τα λεφτά. Κερδίζουμε λίγα και δουλεύουμε 12 ώρες τη μέρα, ενώ έχουμε 11 νέους παίκτες. Η ομάδα μας αντιμετώπιζε ακόμη και κίνδυνο μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα και αντ’ αυτού μετά από τέσσερις αγωνιστικές έχουμε 6 βαθμούς κι έχουμε χάσει από τον Ολυμπιακό και τη Βέροια. Κάνουμε θαύματα. Δεν έχω καμία πρόθεση να παραιτηθώ. Έχω δεχτεί πέντε προτάσεις, αλλά δεν ήρθα για διακοπές στην Κρήτη και γι’ αυτό πήρα μαζί μου την οικογένειά μου», συνέχισε ο καταιγιστικός Γκατούζο.

Τέλος, ερωτηθείς αν ζηλεύει παλιούς του συμπαίκτες στη Μίλαν, όπως οι Ζέεντορφ και Ιντζάγκι, που είχαν την ευκαιρία να προπονήσουν τους «ροσονέρι», απάντησε: «Φυσικά και δεν τους ζηλεύω. Ο καθένας παίρνει το δικό του δρόμο. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο στην Ιταλία. Η Κρήτη είναι μια πρόκληση, έχει παθιασμένος ανθρώπους και το γήπεδο γεμίζει. Μου αρέσει να μαθαίνω για άλλους πολιτισμούς και θα πήγαινα ακόμη και στο Αζερμπαϊτζάν. Δεν με φοβίζει τίποτα. Έφυγα για τη Σκωτία στα 18 μου κι ένας χρόνος εδώ είναι σαν πέντε κάπου αλλού. Πάω για δουλειά το πρωί και γυρίζω το βράδυ. Πρέπει να φροντίζω τα πάντα, σαν μάνατζερ αγγλικής ομάδας. Το ναρκωτικό μου είναι τα αποδυτήρια και το ποδόσφαιρο μού δίνει απίστευτη ενέργεια. Δεν είμαι μαζόχας και δεν σπαταλώ το χρόνο μου. Ξέρω πως η προπονητική είναι μια δουλειά για μένα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x