sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι δέκα γκολάρες στα ΑΕΚ-Ολυμπιακός! (video)

Με την ελπίδα να… χορτάσουμε με μερικές ακόμα σήμερα, το sportfm.gr σας θυμίζει δέκα γκολάρες που έχουμε δει στα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα, με γηπεδούχους τους «κιτρινόμαυρους»!

Ξανά, ξανά και… ξανά!

Όσα χρόνια και να περάσουν, όσες φορές και να τα δούμε, υπάρχουν κάποια γκολ που δεν χορταίνονται.

Και στα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός, τα τελευταία 25 χρόνια, έχουμε δει -δόξα τον Πανάγαθο- καμπόσες… ζωγραφιές!

Με αφορμή, λοιπόν, το μεγάλο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, το sportfm.gr ξεχώρισε και σας θυμίζει 10 γκολάρες με τις οποίες… χαζέψαμε στα ντέρμπι για το πρωτάθλημα ανάμεσα στην Ένωση και τους Πειραιώτες με γηπεδούχους τους «κιτρινόμαυρους»!

Του Νίκου Ράλλη

Η γκολάρα του Μπατίστα, την περίοδο 1994-’95, στο παιχνίδι που έληξε, τελικά, 2-2, είχε μπει στην καλύτερη αθλητική φάση της εβδομάδας σε… κοτζάμ CNN! Τι άλλο να πούμε δηλαδή;



Επτά γκολ έχει βάλει ο Ντέμης Νικολαΐδης στον Ολυμπιακό σε επίπεδο πρωταθλήματος, εκείνο -ένα από τα 22 που τον έφεραν στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ- της περιόδου 1998-’99, όμως, είναι ίσως το πιο… αλήτικο. Ο «κοντός» θα κοντρολάρει άψογα την μπάλα, θα πιάσει το σουτ και… θα φύγει γκαζώνοντας για τα κάγκελα της «σκεπαστής», γράφοντας το τελικό 2-0 για την Ένωση!



Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς πρόλαβε να σκοράρει 12 φορές απέναντι στην ΑΕΚ (εννέα στο πρωτάθλημα) πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση! Τη σεζόν 2000-‘01, ωστόσο, στην αναμέτρηση που έγινε στο Ηράκλειο, ο Τζόλε θα… ζωγραφίσει στο Γ του Μιχαηλίδη, πετυχαίνοντας ένα από τα πιο ωραία γκολ-φάουλ που έχουμε δει σε ντέρμπι, στη νίκη των «ερυθρόλευκων» με σκορ 2-1.



Πολλά μπορείς να πεις (και να γράψεις) για τη σχέση Βασίλη Τσιάρτα και Ντέμη Νικολαΐδη. Τίποτα, όμως, για τη συνεργασία τους μέσα στο γήπεδο! Από μία τέτοια, με την τρομερή μπαλιά του «μαέστρου» της Ένωσης, ο Ντέμης θα ανοίξει το σκορ, η Ένωση, ωστόσο, θα χάσει 3-2, στην αναμέτρηση της περιόδου 2001-‘02…



Όταν ο Γιαννάκης Οκκάς έγινε… Γιάννης. Σκέτο! Στο ματς της σεζόν 2005-’06, στο ΟΑΚΑ πια, ο πρώην «κιτρινόμαυρος» θα διασχίσει το μισό γήπεδο, θα πλασάρει άψογα τον Σορεντίνο και θα δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του Ολυμπιακού (1-3), υπογράφοντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την ερυθρόλευκη φανέλα.



Στο… κολαστήριο (όταν γεμίζει) του ΟΑΚΑ, και με τον κόσμο να παραληρεί ήδη από τα γρήγορα γκολ των Μπλάνκο και Εντίνιο, ο Νίκος Λυμπερόπουλος θα πιάσει έναν «κεραυνό» και θα γράψει λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρα παιχνιδιού το 3-0, στο εμφατικό 4-0 της Ένωσης, την περίοδο 2007-’08.



Τη σεζόν 2009-’10, ο Βασίλης Τοροσίδης θα… ζηλέψει τον Ζίκο (που κάθεται για πρώτη φορά στον «ερυθρόλευκο» πάγκο) και αφού κλέψει την μπάλα από τον Μάκο, θα περάσει σαν σταματημένο τον Γιάχιτς και θα σκάψει την μπάλα πάνω από τον Σάχα, πετυχαίνοντας ένα… ποίημα. Έχοντας βάλει και το πρώτο γκολ, ο «Τόρο» θα δώσει μεγάλη νίκη με σκορ 2-1 στον Ολυμπιακό.



Στο χειρότερο ντέρμπι των τελευταίων ετών, τη σεζόν 2010-’11, έμελλε να δούμε δύο ασύλληπτες γκολάρες! Πρώτα ο Κέβιν Μιραλάς μάς… κούφανε, κάνοντάς κούρσα από αριστερά και περνώντας με απίθανη ντρίμπλα τον Μανωλά, για να νικήσει με τρομερό σουτ τον Αραμπατζή…



…για να μας αποτελειώσει ο Λεονάρντο με ένα εξίσου φανταστικό γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.



Και για το φινάλε, «πιστολέρο»! Στη σεζόν που θέλει να ξεχάσει για πάντα η ΑΕΚ (2012-’13) και τελευταία φορά που υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα μέχρι σήμερα, ο Κώστας Μήτρογλου θα… αδειάσει δύο παίκτες της ΑΕΚ και με «φωτοβολίδα» θα γράψει το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους«, που θα νικήσουν, τελικά, 4-0.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x