Κύπρος

Γκολ... κορυφής στο φινάλε!

Την κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος πάτησε ο ΑΠΟΕΛ μετά την επικράτησή του με 1-0 απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής χάρη σε γκολ του Μοράις στο 90+3’.

Μεγάλη νίκη που τον φέρνει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στην Κύπρο πήρε ο ΑΠΟΕΛ, καθώς επικράτησε του Απόλλωνα Λεμεσού με 1-0, χάρη στο γκολ του Μοράις στις καθυστερήσεις, αν και αγωνιζόταν από το 71' με 10 παίκτες.

Στα υπόλοιπα ματς στη νίκη έφτασαν η Ομόνοια και ο Ερμής Αραδίππου, αφού επιβλήθηκαν της ΑΕΛ με 1-0 και της Νέας Σαλαμίνας με 3-1 αντίστοιχα.

Στο ΓΣΠ διεξήχθη το μεγάλο ντέρμπι κορυφής, καθώς ο δεύτερος στη βαθμολογία ΑΠΟΕΛ υποδέχτηκε τον πρωτοπόρο Απόλλωνα Λεμεσού. Τη μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τον ΑΠΟΕΛ έχασε ο Ντε Βινσέντι στο 38’, όταν το σουτ του βρήκε στον Αντράντε και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Απόλλωνα, ενώ και τα δύο σουτ που έκανε ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ και του Ολυμπιακού στο 57’ και στο 67’ δεν βρήκαν στόχο.

Όμως τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κακά μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα δέχτηκε την κόκκινη κάρτα από το διαιτητή του αγώνα αφήνοντας τον ΑΠΟΕΛ με 10 παίκτες. Το σύνολο του Τόρστεν Φινκ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, δεν πτοήθηκε και επιχείρησε να βγει μπροστά και να διεκδικήσει τη νίκη. Κάτι που το κατόρθωσε στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Τζιμπούρ έδωσε την ασίστ στον Μοράις, ο οποίος με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στους «γαλαζοκίτρινους».

Έτσι με το αποτέλεσμα αυτό ο ΑΠΟΕΛ έπιασε στην κορυφή της κατάταξης τον Απόλλωνα Λεμεσού με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν με 45 βαθμούς και έχουν την ίδια διαφορά τερμάτων μία αγωνιστική πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Τη νίκη με 1-0 μέσα στη Λεμεσό πήρε η Ομόνοια απέναντι στην ΑΕΛ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 9’, όταν ο Γκαρσία έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Λεάντρο, ο οποίος επίσης με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στη συνέχεια το «τριφύλλι» έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο 48’ και το 56’ για να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά δεν ήταν απαραίτητο, καθώς κατάφερε να κρατήσει στην άμυνα και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στο Δασάκι ο Ερμής δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάμψει την αντίσταση της Νέας Σαλαμίνας. Το σκορ άνοιξε με σουτ ο Μανού στο 32’ και ο Τούρκο στο 50’ έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 66’ με το Λαμπρόπουλο, αλλά επτά λεπτά αργότερα ο Τσίνα έδωσε ξανά διαφορά δύο τερμάτων στον Ερμή διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 21/2

ΑΠΟΕΛ-Απόλλων Λεμεσού 0-0

ΑΕΛ-Ομόνοια 0-1
(9’ Λεάντρο)

Ερμής Αραδίππου-Νέα Σαλαμίνα 3-1
(32’ Μανού, 50’ Τούρκο, 73’ Τσίνα - 66’ Λαμπρόπουλος)

Κυριακή, 22/2

ΑΕΚ Λάρνακας-Εθνικός Άχνας (16.00)
Αγία Νάπα-Οθέλλος (16.00)
Ανόρθωση-Δόξα Κατωκοπιάς (16.00)

Η επόμενη (22η) αγωνιστική:

Σάββατο, 28/2 (18.00)

Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ
Απόλλων Λεμεσού-Ανόρθωση
Δόξα Κατωκοπιάς-ΑΕΚ Λάρνακας
Εθνικός Άχνας-Ερμής Αραδίππου
Νέα Σαλαμίνα-Αγία Νάπα
Οθέλλος-ΑΕΛ

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Παπαδάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x