Gossip

Γκόλφης: Η τραγική ιστορία του ηθοποιού που υποδύθηκε το Χριστό. Η «κατάρα»

Ηταν το ίνδαλμα της εποχής του. Ο Μανωλιός της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» και το τραγικό του τέλος.

Υπάρχει «κατάρα» που χτυπά όσους ηθοποιούς ενσάρκωσαν τον Ιησού Χριστό; Ένα βίντεο-αφιέρωμα στην λεγόμενη «κατάρα» φιλοξενήθηκε στο Ε με κεντρικό πρόσωπο τον Αλέξη Γκόλφη, τον ηθοποιό που υποδύθηκε τον Ιησού στην τηλεοπτική σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Ο λόγος για τη δραματική σειρά που προβλήθηκε από την ΕΡΤ την περίοδο 1975-1976 και συντάραξε το τηλεοπτικό κοινό, σημειώνοντας υψηλή τηλεθέαση για τα δεδομένα εκείνης της εποχής. Το σενάριο ήταν βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη με το οποίο η ΕΡΤ έκανε τα πρώτα αποφασιστικά βήματα στην παραγωγή μεγάλων ποιοτικών τηλεοπτικών σειρών.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Μανωλιού είχε ερμηνεύσει ο Αλέξης Γκόλφης με τεράστια επιτυχία. Μπρεί να έγινε εξαιρετικά δημοφιλής εκείνη την εποχή η συνέχεια, όμως, υπήρξε δραματική. Το βάρος του ρόλου ήταν μεγάλο ο ψυχισμός του εύθραυστος. Ο κατήφορος για τον ηθοποιό άρχισε όταν πέθανε η μητέρα του και μετά από λίγο καιρό του έκαναν έξωση από τα σπίτι. Το αλκοόλ και τα ναρκωτικά είχαν μπει για τα καλά στη ζωή του.

Στις 3 Αυγούστου 2007 τον βρήκαν σε ένα εγκαταλελειμμένη σπίτι στην πλατεία Κολιάτσου σε κακή κατάσταση, σχεδόν ημιλιπόθυμο και τον μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου. Δύο μέρες μετά άφησε την τελευταία του πνοή. Έμεινε στα αζήτητα του νεκροτομείου για δύο μήνες, αφού κανείς δεν τον είχε αναζητήσει. Η ταυτότητά του διαπιστώθηκε τυχαία όταν έτυχε να δει το πτώμα του ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, ο οποίος και τον αναγνώρισε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βίντεο.

Δείτε το βίντεο:



Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x