Stoiximan Super League

Γκσπούρνινγκ: «Μερικές φορές είναι σαν πόλεμος»

Τα όρια ξεπερνούν αρκετές φορές οι Έλληνες οπαδοί για να βοηθήσουν την ομάδας, σύμφωνα με τον Μίχαλ Γκσπούρνινγκ, που μίλησε στο «Sports Illustrated» με αφορμή το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός.

Για τα όσα επικίνδυνα περιστατικά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μίλησε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Μίχαλ Γκσπούρνινγκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Sports Illustrated» λίγα 24ωρα μετά το επεισοδιακό ματς της ομάδας του με τον Ολυμπιακό.

Ο Αυστριακός τερματοφύλακας αγωνίστηκε πέρυσι στο MLS και τόνισε πως αν ερχόταν κάποιος από το αμερικάνικο πρωτάθλημα στη Superleague θα ήθελε να φύγει κατευθείαν μετά από όσα θα έβλεπε. Ο πρώην πορτιέρο της Ξάνθης ανέφερε ότι οι Έλληνες οπαδοί, με σκοπό να στηρίξουν την ομάδα τους, κάποιες φορές κάνουν παραπάνω από όσα επιτρέπονται.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πραγματικά μισούν τους Ολυμπιακούς και το έδειξαν. Έτσι είναι εδώ τα πράγματα. Αν κάποιος παίκτης από το MLS έρθει ξαφνικά αμέσως στην Ελλάδα και δει την ατμόσφαιρα εδώ, θα θέλει να γυρίσει στο σπίτι του αμέσως. Ειδικά στα μεγάλα ματς θα πει 'τι γίνεται, εδώ είναι μία τρέλα'. Μερικές φορές ένας αγώνας είναι σαν πόλεμος. Σίγουρα αυτό είναι το επικίνδυνο κομμάτι του ποδοσφαίρου εδώ».

Για τη χρήση δακρυγόνων που έκανε η Αστυνομία: «Περπάτησα στη φυσούνα για είκοσι δευτερόλεπτα και αμέσως ένιωσα να καίγονται τα μάτια μου. Ήταν τρελό».

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ: «Το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό για όλους. Όλοι μιλούν για το ποδόσφαιρο. Όλοι βλέπουν ποδόσφαιρο και συζητούν στα καφέ όλη την ημέρα. Σαν παίκτης θες να παίζεις σε μία ομάδα με τέτοιους οπαδούς. Υπάρχει φυσικά μεγάλη πίεση για έναν παίκτη που παίζει σε μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Αν χάνεις μπορεί να σε περιμένουν οπαδοί για παράδειγμα στο αεροδρόμιο και να θέλουν να μάθουν τον λόγο που η ομάδα δεν τα πήγε καλά. Νιώθεις ότι ο κόσμος ζει και για την ομάδα. Στα καλά και στα δύσκολα. Σε όλη την πόλη ο ΠΑΟΚ είναι κάτι περισσότερο από μία ομάδα. Οι οπαδοί στηρίζουν πάντα την ομάδα. Ο κόσμος δίνει και την καρδιά του για την ομάδα. Κάνουν ο,τιδήποτε επιτρέπεται και μερικές φορές κάτι παραπάνω για να υποστηρίξουν την ομάδα. Έτσι τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τους αντιπάλους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x