Ελλάδα

Γλίτωσε την «αυτοκτονία»

Λίγο ήθελε να την «πατήσει» ο Άρης κόντρα στον ΚΑΟΔ, όμως τελικά κατάφερε να επικρατήσει στη Δράμα 74-70, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και να φτάσει τις τρεις νίκες.

Ο Άρης επικράτησε δύσκολα 74-70 του ΚΑΟΔ στη Δράμα, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ και έφτασε τις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα, έχοντας μόνο την ήττα στα χαρτιά από τον ΠΑΟΚ και δείχνοντας σταθερά πως μπορεί να διεκδικήσει θέση στην πρώτη εξάδα. Αντίθετα, οι Δραμινοί γνώρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα τους και έμειναν πίσω στο «κυνήγι» της οκτάδας.

Οι «κιτρινόμαυροι» διατηρούσαν μια σταθερή διψήφια διαφορά από το δεύτερο δεκάλεπτο και ύστερα και μέχρι το τέλος της τέταρτης περιόδου, όμως στο τελευταίο δίλεπτο ένα σερί των Δραμινών έφερε το ματς στο -3 και χρειάστηκε η ψυχραιμία του Βεζένκοφ στις βολές για να έρθει το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Αντεκμπόγιε με 17 και Τόμας, Νέιμικ με 12 πόντους, ενώ από τους Δραμινούς ξεχώρισε ο Ζάρας με 26 πόντους.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν «φουριόζες» και καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ στην αρχή της αναμέτρησης. Ο Βασόγεβιτς έδωσε ένα +3 στους Δραμινούς και η διαφορά ανεβοκατέβαινε στο +1 με +3 σε εκείνο το διάστημα, χάρη στα δίποντα και στα περισσότερα ριμπάουντ που μάζευαν οι γηπεδούχοι. Όμως, στο 9-7, οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ένα σερί 7-0 και προηγήθηκαν με +2 χάρη στους Αμερικανούς τους, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι «κιτρινόμαυροι» απέκτησαν ένα +7 και διατηρούσαν ένα +5 με +8 σε αυτό το διάστημα με πρωταγωνιστή τον Αντεκμπόγιε. Ο Τόμας έφερε το +10, εκμεταλλευόμενος την κυριαρχία των φιλοξενούμενων στα ριμπάουντ και τα καλύτερα ποσοστά στα δίποντα. Ο ΚΑΟΔ έκανε ένα σερί 3-0 και μείωσε στο -7, όμως ο Ριντ έφερε ξανά τη διαφορά στο +10. Στο 22-32, ο ΚΑΟΔ εκμεταλλεύτηκε τα τρίποντά του και μείωσε στο -3 με σερί 7-0, διαφορά με την οποία ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο ΚΟΑΔ πέρασε μπροστά με +1 δυο φορές, όμως στο 37-36, ένα σερί των «κιτρινόμαυρων» 6-0, με δυο συνεχόμενα τρίποντα, τους έδωσε ένα +5. Στο 39-42, ένα νέο σερί 9-0 των «κιτρινόμαυρων» τους έδωσε το +12 με επιθετική πολυφωνία και τη σαφή υπεροχή σε δίποντα και τρίποντα. Πλέον, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +8 και +10 για τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη. Όμως, στο 45-53 ένα σερί 5-0 με πρωταγωνιστή τον Γκίκα, βοήθησε τους φιλοξενούμενους να «κλείσουν» το τριαντάλεπτο στο +12.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Θεσσαλονικείς διατηρούσαν μια διαφορά έξι με οκτώ πόντων, βρίσκοντας τις λύσεις από την περιφέρεια μέχρι το τελευταίο δίλεπτο, όμως εκεί ένα σερί 4-0 των Δραμινών τους έφερε στο -3. Εετσι, φτάσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό και στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Βεζένκοφ ευστόχησε σε δύο βολές και έφερε το +4, όμως οι γηπεδούχοι αστόχησαν στο τελευταίο σουτ και ο Άρης πήρε το ροζ φύλλο.


Τα δεκάλεπτα: 10-14, 31-34, 46-58, 70-74

ΚΑΟΔ: Σλαφτσάκης 4, Βασόγεβιτς 5, Τζόνσον 2, Ατκινς 8, Οντομ 2, Σπυριδωνίδης 5, Μισέλ 7, Ζάρας 26, Λο 9, Χρυσικόπουλος 2

ΑΡΗΣ: Γκίκας 6, Ριντ 9, Τόμας 12, Βεζένκοφ 13, Νέιμικ 12, Μούρτος 3, Σίμτσακ 2, Αντεκμπόγιε 17


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x