Τένις

Γουίλιαμς: «Δεν νιώθω καθόλου πίεση ή άγχος»

Αισιόδοξη εμφανίστηκε η Σερένα Γουίλιαμς στη συνέντευξη Τύπου δηλώνοντας ότι δεν νιώθει καθόλου πίεση, παρά τους δύο τελευταίους χαμένους τελικούς που της στερούν το ρεκόρ της Στέφι Γκραφ.

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά, η Σερένα Γουίλιαμς έρχεται σαν ακατανίκητο φαβορί το οποίο θέλει να φτάσει τους 22 τίτλους, ρεκόρ που έχει μόνο η Στέφι Γκραφ.

Υπέστη μια μεγαλειώδη έκπληξη στον περσινό ημιτελικό στο Αμερικανικό Όπεν, όπου ήθελε δύο παιχνίδια για να συμπληρώσει το πρώτο της calendar Grand Slam, όμως η Ρομπέρτα Βίντσι της «χάλασε» τα σχέδια.

Για πρώτη φορά στην καριέρα της, έρχεται στο Γουίμπλεντον έχοντας χάσει δύο συνεχόμενους Grand Slam τελικούς.

Στη Μελβούρνη, υπέκυψε στην αμείλικτη άμυνα της Αντζελίκ Κέρμπερ και στο Παρίσι έχασε από την Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα. Αυτό δεν γίνεται συχνά.

inner

Εάν το «βάρος» της ιστορίας έχει κάποια σχέση με τα αποτελέσματα της, δεν θα το παραδεχτεί. «Ειλικρινά δεν νιώθω καμία πίεση. Νιώθω καλά και σίγουρη», είπε η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο.

inner

«Αυτή τη χρονιά δεν νιώθω τόση πίεση, όπως συνήθως νιώθω. Είναι μερικές χρονιές, που δεν ένιωσα καθόλου. Νιώθω πολύ καλά. Δεν έχω καθόλου πίεση ή άγχος», δήλωσε η Αμερικανίδα.

Η Γουίλιαμς επέλεξε να μην σταθεί σε καμία από τις ήττες της, καθώς στην ηλικία που είναι μαθαίνει πολλά από αυτές, όπως είπε η ίδια.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να μαθαίνεις από κάθε ήττα που έχεις», είπε η Γουίλιαμς και συνέχισε: «Νομίζω πως καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, είχα τη δυνατότητα να μαθαίνω πολλά, να επιτυγχάνω και να επιστρέφω καλύτερη παίκτρια».

Η Γουίλιαμς θα αντιμετωπίσει την Ελβετή Αμρά Σαντίκοβιτς, η οποία επέστρεψε, μετά την απόσυρση της πέρσι και πέρασε για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό ενός Grand Slam.

Η Αμερικανίδα, ομολόγησε ότι γνωρίζει λίγα πράγματα για την αντίπαλο της και ο προπονητής της Πατρίκ Μουράτογλου θα ασχοληθεί με αυτό.

«Ειλικρινά, δεν έχει σημασία με ποιον παίζω. Αναμφίβολα είμαι έτοιμη να ξεκινήσω να παίζω αυτή τη χρονική στιγμή. Προπονούμαι κάθε μέρα δύο ώρες, μετά πηγαίνω στο γυμναστήριο για λίγο», είπε η Αμερικανίδα.

inner

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γουίλιαμς παλεύει με το «βάρος» της ιστορίας. Είχε τέσσερις ευκαιρίες για να φτάσει στο 18ο Grand Slam, φτάνοντας την Κρις Έβερτ και την Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

Πέρσι η 33χρονη κέρδισε το Γουίμπλεντον και έγινε η μεγαλύτερη παίκτρια που κατακτά τίτλο στο Grand Slam, αλλά από τότε έχει κερδίσει μόνο δύο τίτλους, έναν πέρσι στο Σινσινάτι και φέτος στη Ρώμη.

Αναμένεται να δούμε αν η Γουίλιαμς θα μπορέσει να κατακτήσει τον τίτλο και να φτάσει το ρεκόρ της Γκραφ ή αν η Ισπανίδα Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα θα κερδίσει τον δεύτερο συνεχόμενο Grand Slam τίτλο της και θα εκθρονίσει την Αμερικανίδα από το No.1 της παγκόσμιας κατάταξης.



Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x