Ελλάδα

Γουίλκινς: «Πεντακάθαρη η τάπα του Στόγιαν»

Ο Ντόμινικ Γουίλκινς βρέθηκε στην Ισπανία και χαρακτήρισε καθ’ όλα νόμιμη την τάπα του Βράνκοβιτς που χάρισε την Ευρωλίγκα στον Παναθηναϊκό απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Τι είπε για Μάλκοβιτς.

Ο δρόμος… έφερε τον Ντόμινικ Γουίλκινς στην Ισπανία και σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της χώρας ρωτήθηκε για τον αξέχαστο τελικό του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι το 1996. Ο Αμερικανός θρύλος του ΝΒΑ τόνισε πως η τάπα του Βράνκοβιτς στον Μοντέρο ήταν νόμιμη, ενώ αναφέρθηκε στα επινίκια, αλλά και την επεισοδιακή του σχέση με τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.

«Κατακτήσαμε την Ευρωλίγκα. Κερδίσαμε την Μπαρτσελόνα και η τάπα στον Μοντέρο ήταν καθαρή. Ήταν μια μεγάλη τάπα από τον Βράνκοβιτς. Θυμάμαι ήρθε η μπάλα στα χέρια μου, την πέταξα στον αέρα και φώναξα ‘Game over’. Όταν επιστρέψαμε στην Αθήνα το αεροδρόμιο πήρε φωτιά. Ο κόσμος ήταν εκστασιασμένος. Είναι οι πιο φανατικοί οπαδοί του κόσμου. Μια μέρα είχα πάει σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου, είχε 80.000 θεατές το γήπεδο και στην εξέδρα είδα δύο εξηντάρηδες να διαπληκτίζονται. Κανείς δεν έβλεπε τον αγώνα. Πήγα να δω ποδόσφαιρο και είδα μποξ. Είναι τρέλα. Όμως ήταν ωραία εμπειρία», ανέφερε.

Όσο για τη συνεργασία με τον «Μπόζα» είπε: «Δεν έπαιξα καλά στην Ελλάδα. Ο Μάλκοβιτς ήθελε να κάνουμε 20 πάσες πριν σουτάρουμε. Έτσι δεν έπαιζε κανένας καλά. Του έλεγα πως είμαι 37 ετών και δεν μπορώ να κάνω δύο προπονήσεις τη μέρα. Μπορώ να κάνω μία και καλή προπόνηση, αλλά όχι δύο. Κι εκείνος έλεγε στην ομάδα ‘ο Ντομινίκ είναι μ…ας, αλλά τον χρειαζόμαστε’ (γέλια)».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x