Τάσος Νικολόπουλος

«Γούστα» χωρίς την Παναγία!

Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο www.sport-fm.gr για τα… γούστα που βγάζει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή χωρίς την βοήθεια της Παναγίας, αλλά χάρη στη δουλειά του Άγγελου Αναστασιάδη!

Αν πει κάποιος ότι περίμενε τον ΠΑΟΚ να στρογγυλοκάθεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας, μετά το πέρας έξι αγωνιστικών και παράλληλα να «βγάζει τόσο ωραία γούστα» στο χορτάρι, θα είναι ψεύτης!

Ο ΠΑΟΚ του Άγγελου Αναστασιάδη, τα έχει καταφέρει μια χαρά μέχρι τώρα κι αυτό οφείλεται στον μέγιστο βαθμό στον προπονητή του και όχι στη βοήθεια της Μεγαλόχαρης. Κι αν αναλογιστεί κανείς τις πολλές και μεγάλες αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι, τα αποτελέσματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολύ γρηγορότερα του αναμενομένου.

Ο "δικέφαλος του Βορρά" είναι μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, με πειθαρχία στο παιχνίδι της, με σωστή αγωνιστική συμπεριφορά και χημεία. Με επίθεση που «βγάζει φωτιές», έχοντας πετύχει ήδη 15 γκολ και άμυνα από ατσάλι, αφού έχει δεχθεί μέχρι τώρα μόλις 2 τέρματα. Με μια πρόταση, ο ΠΑΟΚ παίζει στο ξεκίνημα της σεζόν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Αυτά δεν μπορεί να είναι δημιούργημα της Παναγίας. Χρειάζεται κάποιες φορές η επίκληση, χρειάζεται και τύχη για να πας μπροστά, αλλά μόνο αυτά δεν αρκούν. Επίσης, δεν μπορεί η φετινή εικόνα της ομάδας να οφείλεται στον νέο τεχνοκράτη πρόεδρο, Ιάκωβο Αγγελίδη ή στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη, που αποφάσισε να αλλάξει τακτική και να μιλάει λιγότερο. Αυτά είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του προπονητή και εν συνεχεία των παικτών, τους οποίους έχει καταφέρει να κερδίσει. Αυτοί με τη σειρά τους δικαιώνουν την εμπιστοσύνη που τους δείχνει και βγαίνουν αυτά τα ωραία... γούστα.

Και η δουλειά του προπονητή δεν φαίνεται μόνο συνολικά, αλλά και ατομικά. Ο Τζιόλης έχει μεταμορφωθεί (εννοείται προς το καλύτερο), κάνοντας ίσως τα πιο μεστά παιχνίδια της καριέρας του, ο Σκόνδρας βγάζει στο παιχνίδι του τα στοιχεία, τα οποία έκαναν τους ιθύνοντες του «δικεφάλου» να τον αποκτήσουν από τον Ατρόμητο. Ήδη έχει προωθηθεί ο νεαρός Τζανδάρης, ο Κατσικάς έχει αρχίσει να καθιερώνεται, ενώ ψηλά στη λίστα των επιλογών του προπονητή είναι και το όνομα του Κίτσιου. Από τους ξένους, ο Μακ είναι πολύ πιο ουσιαστικός από τον Στοχ, ενώ ο Ρατς ήδη έχει κάνει να ξεχαστεί το όνομα του Λίνο. Θέλετε κι άλλα;

Δειλά-δειλά, ο Άγγελος Αναστασιάδης… βάζει στο στόμα του τις λέξεις πρωτάθλημα και πρωταθλητισμός. Λογικό. Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη της φετινής σεζόν, αλλά πιστεύω ότι με αυτόν τον προπονητή και λίγες προσθήκες τον Ιανουάριο, ο ΠΑΟΚ μπορεί να ελπίζει σε επιστροφή στους τίτλους. Άλλωστε, η τελευταία φορά που έζησε τέτοιες χαρές ήταν με την κατάκτηση του Κυπέλλου το 2003 και πάλι με τον… γραφικό και παρωχημένο για πολλούς Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο. Τον μοναδικό στην ιστορία του συλλόγου που κατέκτησε το συγκεκριμένο τρόπαιο και ως παίκτης και ως προπονητής. Μην τα ξεχνάμε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x