Επικαιρότητα

Γραφείο προϋπολογισμού: Με πολλούς αστερίσκους η συμφωνία στο Eurogroup

Η κυβέρνηση οφείλει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο αναπτυξιακό νόμο, αλλά και νομοσχέδια «φωτιά» για τις εργασιακές σχέσεις, τις μαζικές απολύσεις και την περικοπή των προνοιακών προγραμμάτων.

Με αστερίσκους και συγκρατημένη αισιοδοξία εμφανίστηκαν οι επικεφαλής του γραφείου της Βουλής για την παρακολούθηση του κρατικού Προϋπολογισμού αναφορικά με τη χθεσινή συμφωνία του Eurogroup. «Δεν υπάρχει κακή κατάσταση που να μην μπορεί να γίνει χειρότερη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του γραφείου Πάνος Καζάκος με τον πρόεδρο Παναγιώτη Λιαργκόβα να επισημαίνει ότι η έγκαιρη και έγκυρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η λήψη αναπτυξιακών μέτρων θα κρίνει την ενεργοποίηση ή όχι του «κόφτη».

Απευθυνόμενοι προς τους βουλευτές, τόνισαν ότι η νομοθετικές εκκρεμότητες δεν έχουν ολοκληρωθεί, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο αναπτυξιακό νόμο, αλλά και νομοσχέδια «φωτιά» για τις εργασιακές σχέσεις τις μαζικές απολύσεις, την περαιτέρω περικοπή των προνιακών προγραμμάτων κ.α. Επέμειναν εξάλλου ότι ο δρόμος του μνημονίου είναι ο μονόδρομος για την απεμπλοκή της χώρας από την κρίση.

Αναφορικά με τον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής είπαν το αυτονόητο, ότι δηλαδή εξαρτάται από την κυβέρνηση αν θα υπάρξει εφαρμογή του μέτρου.

Έθεσαν ως προαπαιτούμενα για να μην γίνουν «τα δύσκολα, χειρότερα» την άμεση εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αλλά και της λίστας των ιδιωτικοποιήσεων που συνιστούν όπως εξήγησαν τις αντίρροπες δυνάμεις στα υφεσιακά μέτρα της φορολογίας.Επίσης την πάταξη της φοροδιαφυγής και του παραοικονομίας. Εξέφρασαν τέλος την άποψη ότι η διάρκεια ζωής του υπερταμείου για 99 έτη καταδεικνύει το έλλειμμα αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης έναντι των εταίρων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x