Επικαιρότητα

Γραπτή κατάθεση του Τζοχάρ Τσαρνάεφ

Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ και το πρωί της Δευτέρας άρχισε να απαντάει γραπτώς στις ερωτήσεις του FBI για τις βομβιστικές επιθέσεις της 15ης Απριλίου στο Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Τις πρώτες ερωτήσεις μπόρεσαν να απευθύνουν τη Δευτέρα οι αστυνομικοί στον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που ανέκτησε τις αισθήσεις του για πρώτη φορά από την ώρα που τραυματίστηκε. Ο ύποπτος για το μακελειό στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου, την περασμένη Δευτέρα, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της Βοστόνης.

Όπως μεταδίδει το NBC, που επικαλείται πηγές του FBI, ο 19χρονος Τζοχάρ, ο οποίος σοβαρό τραύμα στο λαιμό που τον εμποδίζει να μιλήσει, άρχισε να απαντά γραπτώς στις ερωτήσεις των ερευνητών.

Από την πλευρά του το ABC αναφέρει πως ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που είναι διασωληνωμένος και υπό την επήρεια ηρεμιστικών, απαντά «σποραδικά» για τους πιθανούς συνεργούς του ή αν υπάρχουν και άλλες βόμβες που δεν έχουν εκραγεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός διακομίστηκε σε νοσοκομείο μετά το 24ωρο ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή της Βοστόνης. Θεωρείται ότι μαζί με τον 26χρονο αδελφό του, Ταμερλάν, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, πραγματοποίησαν την βομβιστική επίθεση στην διάρκεια του Μαραθωνίου της πόλης, με απολογισμό τρεις νεκρούς και 170 τραυματίες, πολλοί εκ των οποίων ακρωτηριάσθηκαν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποια από τα θύματα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο με αυτό στο οποίο μεταφέρθηκε ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ.

Όπως μετέδωσε το CNN, συνολικά 57 άνθρωποι νοσηλεύονται ακόμη, δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Σχετικά με τον τραυματισμό του Τζοχάρ Τσαρνάεφ στο λαιμό, οι ερευνητές πιστεύουν πως είναι πιθανόν να προσπάθησε να αυτοκτονήσει πυροβολώντας στο στόμα του.

Την Κυριακή, ο επικεφαλής της Αστυνομίας της Βοστόνης, Ed Davis, δήλωσε στο CBS ότι τα δύο τσετσενικής καταγωγής αδέλφια είχαν στην κατοχή τους αυτοσχέδιες χειροβομβίδες με τις οποίες θα μπορούσαν να εξαπολύσουν κι άλλες επιθέσεις.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x