Γερμανία

«Γροθιά» της Ντόρτμουντ στο ναζισμό (video)

Οι μεγάλες ομάδες δεν φαίνονται μόνο στο γήπεδο. Κι η Ντόρτμουντ δίκαια θεωρείται μεγάλη ομάδα. Γιατί κι εκτός γηπέδου, δεν διστάζει να τοποθετηθεί (μ’ ένα φοβερό video) σε φαινόμενα σαν αυτό των ναζί

Δεν είναι μονάχα το ωραίο ποδόσφαιρο που παίζει. Ούτε οι εκπληκτικές εικόνες του κόσμου της στο γήπεδο. Γιατί και έξω απ’ αυτό, η Ντόρτμουντ συνεχίζει ν’ αποδεικνύεται παράδειγμα προς μίμηση.

Σε μια περίοδο λοιπόν όπου τα κρούσματα ρατσισμού είναι συνεχή και με τη μάστιγα των ναζί να υπάρχει ανέκαθεν στη Γερμανία, η ομάδα της Βεστφαλίας συνεχίζει να τα καταπολεμά.

Μέσω ενός εκπληκτικού video που τιτλοφορείται «το ποδόσφαιρο και οι ναζί δεν πάνε μαζί», στο οποίο αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα:

«Η Μπορούσια συνδέει γενιές, άνδρες και γυναίκες όλων των εθνών, μέσα κι έξω απ' το γήπεδο. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταπολεμήσουμε το ρατσισμό και κάθε είδους διάκριση από τα γήπεδα. Εμείς στην Μπορούσια έχουμε καταστήσει σαφείς τις θέσεις μας. Εμείς δεν θα ανεχθούμε καμία ακροδεξιά ενέργεια στο γήπεδό μας. Ο εκφοβισμός και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στο Βεστφάλεν.

Αν κάποιος προσπαθήσει να περάσει την προπαγάνδα του, τότε δεν θα πρέπει να έχει καμία αμφιβολία: Η κιτρινόμαυρη οικογένεια θα σταθεί απέναντί του. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να απαλλαγούν τα γήπεδά μας από τέτοιες συμπεριφορές»
.



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x