Επικαιρότητα

Γυμνοί στα παγωμένα νερά

Τουλάχιστον 350 άνδρες και γυναίκες βούτηξαν στα παγωμένα νερά της βορειοδυτικής Βρετανίας, θέλοντας να σπάσουν το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ ομαδικής βουτιάς γυμνών (!) κολυμβητών.

Εκατοντάδες γυμνοί άνδρες και γυναίκες αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και έπεσαν στα παγωμένα νερά του Νορθούμπερλαντ της βορειοδυτικής Βρετανίας, αποτυγχάνοντας, όμως, να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ.

Παρά το γεγονός ότι περίπου 350 γενναίοι βούτηξαν όπως τους γέννησαν οι ... μανούλες τους στην παγωμένη θάλασσα της βορειοδυτικής Αγγλίας, δεν κατόρθωσαν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ των 744 γυμνών κολυμβητών σε μια παραλία της Νέας Ζηλανδίας.

Ωστόσο, το κίνητρο της πράξης τους ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κάτι το οποίο επετεύχθη, καθώς η συμμετοχή είχε εισιτήριο 10 λιρών.

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διανεμηθούν στη μέση μεταξύ της εταιρίας The National Trust, η οποία διαχειρίζεται τμήμα της παραλίας, και του ιδρύματος ψυχικής υγείας ΝΟΥ.

Ανάμεσα στα 350 άτομα που έπεσαν στα παγωμένα νερά ήταν και οι δίδυμες Αμερικανίδες αδελφές, Λόρα και Νίκολα, που ήρθαν από την Ουάσιγκτον για να ενισχύσουν την προσπάθεια.

«Είμαστε εδώ από το 2012 και θα είμαστε και το 2015», δήλωσε η υπεύθυνη της εκδήλωσης Ζακλίν Χίγκινσον.

Από την πλευρά του ο εθελοντής Μαρκ Χιούρελ είπε : «Έκανε πολύ κρύο και είχε μεγάλα κύματα, έτσι ήταν καλύτερα να κάνεις σέρφινγκ παρά κολύμπι».

Και όσο για το παγκόσμιο ρεκόρ, υπομονή μέχρι του χρόνου το Σεπτέμβρη…

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x