Γενικά

Η BMW 2002 Hommage τιμά τα γενέθλια του υπερτροφοδοτούμενου αυτοκινήτου

Στο Concours d’Elegance στο Pebble Beach, το BMW Group παρουσσίασε τη BMW 2002 Hommage τιμώντας την επιτυχημένη ιστορία της με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες.

Στο Concours d’Elegance στο Pebble Beach, το BMW Group παρουσσίασε τη BMW 2002 Hommage τιμώντας την επιτυχημένη ιστορία της με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες. Το 1973, η BMW 2002 turbo έγινε το πρώτο όχημα μαζικής παραγωγής στην Ευρώπη με τεχνολογία turbo. Αυτό σημαίνει ότι μετέτρεψε τη BMW 02 σε ένα καθαρόαιμο, σπορ αυτοκίνητο. Την εποχή εκείνη, η τεχνολογία κινητήρων turbo BMW άνοιξε το δρόμο για την εξέλιξη αφενός των πιο σπορ sedan μοντέλων BMW, αφετέρου για ορόσημα όπως ο πρώτος τίτλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1 για υπερτροφοδοτούμενο μονοθέσιο – τον οποίο κέρδισε ο Nelson Piquet το 1983.

«Η BMW 2002 Hommage τιμά τα εξαιρετικά μηχανολογικά επιτεύγματα πάνω στα οποία βασίζεται η τεχνολογία BMW turbo και τα διατυπώνει εκ νέου με τη μορφή μιας σχεδιαστικής μελέτης», σχολιάζει ο Karim Habib, Επικεφαλής Σχεδίασης BMW Automobiles. «Ο θρυλικός συνδυασμός πορτοκαλί/μαύρου είναι συνώνυμος με τους θριάμβους της δεκαετίας του 1970 στο μυαλό πολλών φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού»...

www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x