Μουσική

Η CIA σκότωσε τον Κερτ Κομπέιν;

Μία θεωρία συνομωσίας αναφέρει πως ο θάνατος του διάσημου τραγουδιστή δεν προήλθε από αυτοκτονία.

O Κερτ Κομπέιν βρέθηκε νεκρός στις 5 Απριλίου 1994. Η επίσημη αναφορά έγραψε πως ο frontman των Nirvana αυτοπυροβολήθηκε. Από τότε όμως οι θεωρίες συνομωσίας δεν σταμάτησαν να κυκλοφορούν και να ακούγονται όλο και πιο δυνατά τα σενάρια περί ανάμειξης της αστυνομίας και της CIA.

Η κυκλοφορία του βιβλίου «Drugs as Weapons Against Us» (Ναρκωτικά και Όπλα εναντίον μας) του Τζον Πότας αφήνει να εννοηθεί πως η εξάρτηση του Κομπέιν από τα ναρκωτικά έχει άμεση σχέση με μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής.

Ο συγγραφέας αναφέρει πως ο τραγουδιστής των Nirvana είχε ενταχθεί από την CIA στο γκρουπ των διάσημων μουσικών θρύλων –μεταξύ αυτών ο Τζον Λένον και ο Τζίμι Χέντριξ- με σκοπό να σταματήσουν την διάδοση των αριστερών πολιτικών απόψεών τους.

Όπως έχει μέχρι σήμερα γνωστό, η επιτυχία του Κερτ Κομπέιν και του συγκροτήματός του έγινε ανέλπιστα και γρήγορα μεγάλη, ειδικά μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ Nevermind το 1991. Λέγεται πως η δόξα τα λεφτά (και τα ναρκωτικά) τον άλλαξαν τελείως.

Ο Πότας όμως ισχυρίζεται στο βιβλίο του κάτι εντελώς διαφορετικό παρουσιάζοντας τον Κομπέιν ως μια φιγούρα που δεν είχε να κάνει σε τίποτα με την ηρωίνη. Μάλιστα ισχυρίζεται πως ο τραγουδιστής είχε ισχυριστεί πως: «τα ναρκωτικά είναι χάσιμο χρόνου, σου καταστρέφουν την μνήμη, τον αυτοσεβασμό και ό,τι έχει να κάνει με την αυτοεκτίμηση» και πως ήταν ένας αναρχικός που ήθελε να περάσει τα αριστερά του πιστεύω μέσω της δουλειάς του, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στην Αμερική.

Επιπλέον στο βιβλίο του Μάικλ Άζεραντ «Come As You Are: The Story of Nirvana» το οποίο κυκλοφόρησε λίγους μήνες πριν τον θάνατο του Κομπέιν, υπονοεί πως ο Κερτ ήθελε να συμπεριλάβει στο άλμπουμ επαναστατικά και όλων των ειδών αναρχικά κομμάτια. Επίσης, είχε σκοπό να συμπεριλάβει και οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιος να φτιάξει την δική του βόμβα, αλλά δεν το πραγματοποίησε εξαιτίας της μέχρι τότε χαμηλής δημοτικότητας του συγκροτήματος.

Οι Nirvana εξελίχθηκαν σε ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα της δεκαετίας του ’90 και σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Πότας, η ηρωίνη που έγινε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της μπάντας προήχθη από την ίδια την CIA.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x