sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η Football League στη σέντρα

Με τα προβλήματα να είναι πάλι πολλά, η Football League κάνει… σέντρα για τη σεζόν 2015-2016. Το sport-fm.gr παρουσιάζει το πρώτο μέρος του αφιερώματος για τις 18 ομάδες του πρωταθλήματος.

Μπορεί να μην έχει τα… φώτα και τη λάμψη που φέρει η Super League, αλλά η Football League έχει τη δική της χάρη και κυρίως το δικό της φανατικό έως και ρομαντικό κοινό που δίνει μια ξεχωριστή ομορφιά στα… αλώνια αυτής της κατηγορίας.

Γράφει ο Γρηγόρης Ποζιός

Ακόμα ένα πρωτάθλημα, λοιπόν, κάνει σέντρα με τα προβλήματα να είναι πάρα πολλά, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι ήδη για την 1η αγωνιστική αναβλήθηκαν δύο αναμετρήσεις, αφού Παναχαϊκή και Πανσερραϊκός έχουν ακόμα εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά τα έγγραφα που έπρεπε να έχουν προσκομίσει στην ΕΕΑ.

Με άλλα λόγια, το πρωτάθλημα δεν αρχίζει και με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς. Ωστόσο, η φετινή περίοδος αναμένεται να είναι και η πιο ανταγωνιστική των τελευταίων ετών, καθώς η πλειοψηφία των ομάδων σε προηγούμενα χρόνια μπορούσε να βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία.

ΑΕΛ, Απόλλων Σμύρνης, Ολυμπιακός Βόλου, Παναιγιάλειος, Παναχαϊκή, Πανσερραϊκός, Τρίκαλα είναι ομάδες που έχουν άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο τη δική τους ιστορία, έχουν πολύ κόσμο να τις στηρίζουν ενώ κανείς δεν πρέπει να ξεχνά Κέρκυρα και Εργοτέλη που έχουν χρόνια εμπειρία από τη Super League.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει το πρώτο μέρος ενός μοναδικού αφιερώματος για τους 18 μονομάχους του φετινού πρωταθλήματος από το οποίο οι δύο πρώτοι θα προβιβαστούν στην πρώτη κατηγορία ενώ οι τέσσερις τελευταίοι θα ακολουθήσουν το δρόμο των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και της Γ’ εθνικής.

ΑΕΛ

inner

Το τέλος της περσινής σεζόν βρήκε την ομάδα της ΑΕΛ να μπαίνει στα πλέι – οφ για την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ. Η διαφορά όμως με την οποία μπήκαν σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα ΑΕΚ και Ηρακλής, σχεδόν απαγόρευε στις άλλες ομάδες να κάνουν όνειρα. Οι αλλαγές στο στρατόπεδο των «βυσσινί» ήταν πολλές μέσα στο καλοκαίρι με κυριότερες την αγορά της ομάδας από τον Αλέξη Κούγια και την επιστροφή της ομάδας στο AEL FC ARENA.

Ομάδα – Μεταγραφές
Την τεχνική ηγεσία της ομάδας ανέλαβε ο Ράτκο Ντόστανιτς όντας επιλογή του νέου διοικητικού ηγέτη της ομάδας. Η νέα διοίκηση θέλησε να φτιάξει μια ομάδα από το μηδέν και το κατάφερε φέρνοντας 24 νέους ποδοσφαιριστές. Από τις σημαντικότερες αποχωρήσεις ήταν αυτές των παλιών Νεμπεγλέρα, Γκούρτσα, Πινδώνη και Ρίστοβιτς. Ενώ το βάρος φέτος θα πέσει στους νεοαποκτηθέντες Κουτσιανικούλη, Ουρτάδο, Πάτο και Ναγιάρ. Ο αριθμός των μεταγραφών θα ήταν 25 αλλά ο Ζοέλ Τσιμπάμπα για 3η φορά στην καριέρα του ήρθε και έφυγε από τη Λάρισα σε χρόνο ρεκόρ.

Πρόβλεψη (Θέση 1-3)
Στόχος όπως διατυμπανίζουν οι πάντες στο στρατόπεδο των «βυσσινί» είναι φυσικά η άνοδος αλλά υπάρχουν και άλλες ομάδες με εμπειρία αλλά και δυνατό ρόστερ.


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

inner

Η ομάδα του Εύοσμου κατάφερε πέρσι να εξασφαλίσει άνετα την παραμονή στην κατηγορία, ακόμα και αν χρειάστηκε να παίξει στην διαδικασία των play-out του βόρειου ομίλου. Οι εφτά νίκες ήταν υπέραρκετές και ο Παναγιώτης Διλμπέρης κέρδισε την ανανέωση του συμβολαίου του και πλέον βάζει νέους στόχους.

Ομάδα – μεταγραφές
Ο Αγροτικός Αστέρας ήταν η ομάδα η οποία κινήθηκε λιγότερο από κάθε άλλη στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Οι σημαντικότερες μεταγραφές από τις 13 συνολικά που πραγματοποίησε η ομάδα του Διλμπέρη, είναι οι Σαρακατσάνος, Γιάντσης, Κουτσοσπύρος αλλά και Αμαραντίδης. Οι «πράσινοι» είχαν και μια ακόμα προσθήκη, αυτή του Θεοδωρίδη ο οποίος χρίστηκε και αρχηγός της ομάδας αλλά λίγο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση.

Πρόβλεψη (Θέση 10-15)
Οι ιθύνοντες του συλλόγου κάνουν λόγο για το ποιοτικότερο ρόστερ της ομάδας εδώ και χρόνια. Μια πολύ άνετη παραμονή στην κατηγορία είναι ο πιο εφικτός στόχος, αλλά αναμένεται να κάνει ζημιές.


ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

inner

Η Αναγέννηση Καρδίτσας κατάφερε να παραμείνει στη Φούτμπολ Λιγκ έπειτα από ένα συγκλονιστικό φινάλε στα πλέι-άουτ. Η νίκη της στο φινάλε επί του Αιγινιακού ήταν βάλσαμο για την κακή πορεία της ομάδας έπειτα από 110 χρόνια ιστορίας.

Ομάδα – Μεταγραφές
Αρκετοί παίκτες ήταν αυτοί που έφυγαν από την ΑΣΑ την περίοδο του καλοκαιριού και ο τεχνικός Σάκης Θεοδοσιάδης πρόσπάθησε να φέρει έμπειρους παίκτες που ξέρουν την κατηγορία. Ένας από αυτούς και παίκτης που θα είναι βαρόμετρο κυρίως στην επιθετική γραμμή της ομάδας είναι ο Μπλέντι Μούτσα έχοντας αγωνιστεί αρκετές σεζόν στον πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Πρόβλεψη (θέση 14-18)
Σε σύνολο οχτώ φιλικών αναμετρήσεων η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη έδειξε καλά στοιχεία κερδίζοντας τα έξι από αυτά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δέχθηκε μόλις τρία γκολ, αν καταφέρει να κρατήσει την ίδια καλή αμυντική λειτουργία και στα επίσημα σίγουρα θα είναι από τις ομάδες που θα εξασφαλίσουν γρήγορα την παραμονή.


ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

inner

Η ομάδα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» κυνήγησε την άνοδο την περσινή περίοδο αγωνιστικά, αλλά έμεινε με την παρηγοριά της 3ης θέσης στα πλέι-οφ. Φυσικά το «παρηγοριά» έχει να κάνει με το γεγονός ότι αν τελικά υποβιβαζόταν μια επιπλέον ομάδα και είχε ήδη επικυρωθεί η βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ, η τρίτη αυτή θέση έδινε άνοδο! Κάτι τέτοιο συνέβη κατά το ήμισυ καθώς ναι μεν υποβιβάστηκε η Κέρκυρα, αλλά τη θέση της τελικά πήρε ο Λεβαδειακός.

Ομάδα – Μεταγραφές
Το γεγονός ότι η ομάδα κυνήγησε την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ μέχρι και την τελευταία στιγμή, πήγε λίγο πίσω τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Ο Αλέκος Βοσνιάδης κράτησε τον κορμό της περσινής ομάδας. Εκτός από αυτό όμως, με τη βοήθεια των συνεργατών του κατάφερε να φέρει 16 καινούριους ποδοσφαιριστές. Τα πιο τρανταχτά ονόματα είναι αυτά των Αποστολίδη-Δεληζήση, αλλά και των Κονέ – Κρητικού.

Πρόβλεψη (θέση 1-3)
Εκ των πραγμάτων ο Απολλωνας είναι καταδικασμένος να διεκδικήσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Έχοντας κρατήσει μεγάλο μέρος από τον περσινό κορμό αλλά και με τις προσθήκες που γίνανε η ομάδα της Ελαφράς Ταξιαρχίας ο Αλέκος Βοσνιάδης θέλει να ανεβάσει μια ακόμα ομάδα στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.


ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ

inner

Ο Αχαρναϊκός κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία μέσα από την διαδικασία των πλέϊ-άουτ του νότιου ομίλου αλλά το έπραξε μάλλον εύκολα σημειώνοντας εφτά νίκες. Η φυγή Βαζάκα έφερε και άλλες αλλαγές και το θέμα είναι το πώς θα παρουσιαστεί φέτος η ομάδα από το Μενίδι.

Ομάδα – Μεταγραφές
Η φυγή του Παναγιώτη Βαζάκα που οδήγησε την ομάδα στην παραμονή έφερε στον πάγκο τον Σίνισα Γκόγκιτς. Ο Σερβοκύπριος ήρθε «μετα βαΐων και κλάδων» στο Μενίδι με τον πρόεδρο της ομάδας να κάνει δηλώσεις μέχρι και για άνοδο. Το ρόστερ ενισχύθηκε με τους Παβίσεβιτς και Ομπράντοβιτς οι οποίοι και αναμένεται να αναλάβουν το σκοράρισμα.

Πρόβλεψη (θέση 14-18)
Μπορεί η περσινή άνετη παραμονή να έχει φέρει αισιοδοξία στο Μενίδι για κάτι παραπάνω, αυτό όμως μόνο εύκολο δεν είναι.


ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ

inner

Μετά από 14 χρόνια ο Πανελευσινιακός επέστρεψε στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η σεζόν ήταν εντυπωσιακή για το συγκρότημα του Τίμου Καβακά που εξασφάλισε το πρωτάθλημα του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε. Το καλοκαίρι όλα άλλαξαν στους «σταχυοφόρους». Ένα μήνα και κάτι πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ο πρόεδρος Χρήστος Γιαλιάς άφησε την ομάδα έπειτα από μια κόντρα με την Δημοτική αρχή και πήγε στα Τρίκαλα, την ομάδα πήρε ο Σπύρος Δημόπουλος με προπονητή τον αδερφό του Θανάση.

Ομάδα – Μεταγραφές
Είναι η ομάδα που έχει το ρεκόρ μεταγραφών το φετινό καλοκαίρι. Τριάντα-δύο ποδοσφαιριστές ήρθαν στην ομάδα της Ελευσίνας! Ναι καλά διαβάσατε 32! Βέβαια, αυτό έχει να κάνει με την αλλαγή στην ιδιοκτησία της ομάδας καθώς ο πρώην πρόεδρος Χρήστος Γιαλιάς πήρε μαζί του στα Τρίκαλα τους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές, αφήνοντας μόλις 7 στο ρόστερ. Από τους νέους που ήρθαν με τη νέα διοίκηση ο Χρήστος Παληγεώργος είναι αυτός που ξεχωρίζει με την εμπειρία του.

Πρόβλεψη (θέση 15-18)
Μετά από τόσες αλλαγές η επιστροφή του Πανευλευσινιακού στη Φούτμπολ Λιγκ θα είναι δύσκολη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα έκανε την πρώτη της προπόνηση πριν από περίπου 25 μέρες!


ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

inner

Μετά την περσινή κακή πορεία και τον υποβιβασμό ξανά στην Φούτμπολ Λιγκ ο Εργοτέλης είχε να επιλέξει αν θα αγωνιζόταν στην Φούτμπολ Λιγκ ή στην Γ’ Εθνική ώστε να καθαρίσει από τα χρέη. Τελικά, η απόφαση του Δημήτρη Παπουτσάκη ήταν να αγωνιστεί η ομάδα στη Φούτμπολ Λιγκ και να διεκδικήσει εκ νέου την άνοδο της στην Σούπερ Λιγκ.

Ομάδα – Μεταγραφές
Η απόφαση για να αγωνιστεί η ομάδα στην Φουτμπολ Λιγκ ήρθε σχεδόν μαζί με την απόφαση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Γιάσμικο Βέλιτς. Συνολικά 17 ποδοσφαιριστές πήρε ο Εργοτέλης με αυτά των Γιαλούση, Στεφάνοβιτς και Ινιατς να είναι τα πιο ηχηρά.

Πρόβλεψη (θέση 1-3)
Είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος της ομάδας είναι η άνοδος και δεν το κρύβουν αυτό οι Ηρακλειώτες. Εξάλλου, αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξε η διοίκηση να αγωνιστεί κανονικά η ομάδα στη Φούτμπολ Λιγκ και όχι σε χαμηλότερη κατηγορία. Το ρόστερ μπορεί να μην είναι το άκρως εντυπωσιακό, αλλά οι ιθύνοντες του συλλόγου ποντάρουν πολλά στον Γιάσμικο Βέλιτς.


ΖΑΚΥΝΘΟΣ

inner

Η παραμονή της Ζακύνθου στην Φουτμπολ Λιγκ ήρθε πέρυσι μέσω της διαδικασίας των πλέι-άουτ. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα των Επτανήσων δεν ξεκίνησε με δύο ήττες κατάφερε να μείνει στην κατηγορία.

Ομάδα – Μεταγραφές
Ο Ντάνι Ακίνο αποτελεί παρελθόν από την ομάδα και την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Χαλίντ Κάραμα. Οι 26 μεταγραφικές κινήσεις φέρνουν τη Ζάκυνθο στην 3η θέση στο σχετικό πίνακα, αλλά είναι και η ομάδα με το μεγαλύτερο «μπαμ» του καλοκαιριού για την Φούτμπολ Λιγκ. Ο λόγος για τον Ζαουάντ Ζαϊρί ο οποίος παρά τα 33 του χρόνια είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα.

Πρόβλεψη (θέση 8-12)
Η εύκολη παραμονή διατυμπανίζουν στη Ζάκυνθο ότι είναι ο Νο1 στόχος για τη φετινή χρονιά. Βέβαια με παίκτες όπως ο Ζαϊρί μπορεί να κρυφοκοιτάζει κάτι παραπάνω από αυτό. Σε έξι (όχι ιδιαίτερα δυνατά) φιλικά η ομάδα έκανε πέντε νίκες και μια ισοπαλία.


ΚΑΛΛΙΘΕΑ

inner

Για ακόμα μια χρονια η Καλλιθέα θα αγωνιστεί στην Φούτμπολ Λιγκ. Στα πλέι-άουτ του νότιου ομίλου η ομάδα του Νίκου Παντέλη ήταν το αουτσάιντερ, αλλά κατάφερε έστω και στο νήμα να μείνει. Βέβαια, το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας θα είναι και φέτος το ζήτημα της έδρας καθώς το Ελ-Πάσο παραμένει ακατάλληλο.

Ομάδα – Μεταγραφές
Ο Νίκος Παντέλης μετά την παραμονή της ομάδας παρέμεινε στο τιμόνι της και θα είναι αυτός που θα την οδηγήσει και τη φετινή χρονιά. Συνολικά 14 μεταγραφές πραγματοποίησε η διοίκηση της Καλλιθέας χωρίς να ξεχωρίζει κάποιο μεγάλο όνομα.

Πρόβλεψη (12-16)
Το ότι η ομάδα δεν έχει έδρα θα παίξει σημαντικό ρόλο καθώς παραδοσιακά είναι η δύναμή της. Ο Νίκος Παντέλης είναι όμως ειδικός στο να καταφέρνει να φτιάχνει ομάδες που παίρνουν τη σωτηρία και φέτος αυτό αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να συμβεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x