Νέα μοντέλα

Η Peugeot δουλεύει… ρολόι στα crossover

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, πρόκειται να παρουσιάσει το πρωτότυπο Quartz, για το οποίο αναφέρει ότι είναι μπροστά από την εποχή του!

Κατ’ αρχήν η λέξη Quartz θυμίζει στους περισσότερους κάτι από ωρολογοποιΐα. Διότι αυτό το λογότυπο κοσμεί πολλά ρολόγια των οποίων ο δείκτης δευτερολέπτων κινείται διακεκομμένα και όχι συνέχεια που συμβαίνει σε όσα είναι με αυτόματο μηχανισμό. Quartz σημαίνει χαλαζίας, το ορυκτό του πυριτίου, το δεύτερο πιο διαδεδομένο ορυκτό στη φύση. Ο χαλαζίας εξαιτίας της ιδιότητάς του να πάλλεται με συχνότητα 32.768 κύκλους ανά δευτερόλεπτο όταν τον διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα, έχει αποτελέσει σημαντικό υλικό στην ωρολογοποιΐα, από το 1969 όταν κατασκευάστηκε το πρώτο εμπορικό ρολόι μπαταρίας. Σήμερα πολλά ρολόγια με χαλαζία έχουν ψηφιακή ένδειξη και δεν χρησιμοποιούν καθόλου κινητά μέρη.

Ο χαλαζίας της Peugeot, αντίθετα, έχει κινητά μέρη και μάλιστα πολλά. Ας τα εξετάσουμε ένα ένα. Το πρωτότυπο Quartz έρχεται να αντικατοπτρίσει το νέο όραμα της μάρκας για την κατηγορία των crossover, συνδυάζοντας το στιλ της επόμενης γενιάς SUV με χαρακτηριστικά από σπορ μοντέλα υψηλών επιδόσεων. Στο εσωτερικό, το νέο πρωτότυπο της Peugeot αποπνέει μία αυθεντική αθλητική αύρα από γνήσια υλικά όπως ο βασάλτης, η επαναστατική ψηφιακά υφασμένη επένδυση και το επεξεργασμένο δέρμα. Το Quartz i-Cockpit είναι πλήρως εστιασμένο στον οδηγό για να του παρέχει πλήρη υποστήριξη και έλεγχο των 500 ίππων απόδοσης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x