Επικαιρότητα

Η Samsung ξεκινά δοκιμές για αυτοκίνητα χωρίς οδηγό

Την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη να ψηφιστεί από τους νομοθέτες το “Self Drive Act” το οποίο αν υπερψηφισθεί, θα δώσει την δυνατότητα στις εταιρίες να δοκιμάζουν περισσότερα αυτοκίνητα

Στις αρχές του χρόνου η Samsung Electronics κατάφερε να πάρει άδεια από την Κορεατική κυβέρνηση για την δοκιμή αυτόνομων αυτοκινήτων στους δημόσιους δρόμους. Τώρα κατάφερε να αποκτήσει την άδεια και για την πολιτεία της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.

Βάσει της ανακοίνωσης του DMV (τμήμα συγκοινωνιών) η εταιρία έχει το δικαίωμα να δοκιμάζει αυτόνομα αυτοκίνητα στου δημόσιους δρόμους, ωστόσο, ηγετικά στελέχη της εταιρίας τονίζουν πως δεν είναι στα σχέδια της εταιρίας να μπει στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όπως και στην Κορέα έτσι και στις ΗΠΑ η Samsung απέκτησε τη συγκεκριμένη άδεια με σκοπό να δοκιμάζει τους αισθητήρες και άλλα τεχνολογικά επιτεύγματα όπως το AI και το σύστημα deep learning που προορίζονται για εταιρίες κατασκευής αυτοκινήτων.

Η λίστα με τις εταιρίες που έχουν την άδεια δοκιμών του DMV όλο και αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Την επόμενη εβδομάδα είναι προγραμματισμένη να ψηφιστεί από τους νομοθέτες το “Self Drive Act” το οποίο αν υπερψηφισθεί, θα δώσει την δυνατότητα στις εταιρίες να δοκιμάζουν περισσότερα αυτοκίνητα, με τη διαφορά ότι θα πρέπει να μοιράζονται τα δεδομένα τους με το κράτος.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x