Επικαιρότητα

Η Wonder Woman είναι bisexual

Σύμφωνα με τον συγγραφέα κόμικ και αναλυτή Γκρεγκ Ρούκα, ο χαρακτήρας έχει «αλλάξει» από το 1941 που «γεννήθηκε»

Υπάρχουν σεξουαλικά υπονοούμενα στα κόμικ; Όχι μόνο υπάρχουν, αλλά οι άνθρωποι που τα δημιουργούν περνούν μηνύματα πιο... πολύπλοκων ερωτικών επαφών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Wonder Woman, η οποία «γεννήθηκε« το 1941 και προκάλεσε πολλά σχόλια στις συντηρητικές κοινωνίες της εποχής. Εν έτει 2016, «σπάει» και πάλι «τα δεσμά», καθώς, σύμφωνα με τον συγγραφέα της DC Comic, Γκρεγκ Ρούκα, η ηρωίδα είναι... bisexual!

«Πολλοί αναγνώστες έχουν αρχίσει να εκφράζουν την άποψη ότι δεν είναι ξεκάθαρες οι προτιμήσεις του χαρακτήρα, στη νέα του version», τονίζει και πρσθέτει πως «η Wonder Woman προέρχεται από το νησί Themyscira, το οποίο κατοικείται μόνο από γυναίκες. Άρα, η μόνη επιλογή είναι η γυναίκα...».

«Δεν έχει σημασία τι λέω εγώ, αλλά τι βλέπει πίσω από τα σκίτσα ο αναγνώστης. Αν μπορεί κάποιος να διακρίνει τα πάντα με την πρώτη ματιά, είναι αποτυχία. Είναι κακό γράψιμο για μένα», τόνισε ο Ρούκα, ανοίγοντας ένα μεγάλο θέμα συζήτησης για τους σούπερ ήρωες στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλα σημεία του πλανήτη, καθώς πρόκειται για ένα από τα πλέον δημοφιλή κόμικ.

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x