Γενικά

Η Wrestlemania στο πιάτο σας

Το μεγαλύτερο event της χρονιάς στο WWE είναι προ των πυλών και ο «καμένος» με το Wrestling, Θανάσης Ράλλης, παραληρεί για τα όσα αναμένεται να δούμε το βράδυ της Κυριακής.

Ήταν τέτοιες μέρες πέρυσι, όταν δύο ειδήσεις για το WWE με έκαναν να αρχίσω να ασχολούμαι πάλι με αυτό. Η πρώτη ήταν η ήττα του Undertaker στη Wrestlemania από τον Brock Lesnar και η δεύτερη δύο ημέρες μετά, με τον θάνατο του Ultimate Warrior.

Γράφει ο Θανάσης Ράλλης

Δεν θα σας κουράσω με το ιστορικό παρακολούθησης, που ξεκίνησε όπως με τους περισσότερους της γενιάς μου, από εκείνα τα θρυλικά Σάββατα στις αρχές της δεκαετίας του 90 όταν ο ANT1 έδειχνε τους Γίγαντες του Κατς και συνεχίστηκε μία δεκαετία και κάτι αργότερα με το Smackdown που έδειχνε το Magic.

Από τότε, εκτός από μερικά βιντεάκια στο Youtube και καμιά περίεργη είδηση, είχα μείνει μακριά. Είχε περάσει από το μυαλό ότι είχα μεγαλώσει και είχα ωριμάσει, αλλά τελικά τίποτα από αυτά τα δύο δεν είχε συμβεί.

Και πολύ χαίρομαι γι αυτό.

Από πέρυσι λοιπόν, άρχισα σιγά σιγά να βλέπω κάθε εβδομάδα το Raw, στη συνέχεια τα pay per view, να διαβάζω ειδησούλες παρασκηνίου και το «κάψιμο» ολοκληρώθηκε όταν έγινε διαθέσιμο και στην Ελλάδα το WWE Network τον Αύγουστο. Με 10 ευρώ το μήνα, έχω νόμιμη πρόσβαση στα pay per view και χιλιάδες ώρες αρχειακού υλικού.

Και για όσους από εσάς ήδη γκρινιάζετε και λέτε τι κάθεσαι και ασχολείσαι με τις παπαριές, θα σας απαντήσω ότι είναι παπαριές που μου αρέσουν και δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να πω για να σας πείσω. Πιθανότατα κάποιοι από εσάς γουστάρετε Σούπερ Λίγκα. Έτσι, όπως δεν θα με πείσετε εσείς για τα γούστα σας, δεν θα σας πείσω και εγώ.

Το βράδυ της Κυριακής λοιπόν, συμπληρώνω ένα χρόνο φανατικής παρακολούθησης, με τη Wrestlemania που θα πραγματοποιηθεί στο Levi’s Stadium.

Θα σας πω δυο λόγια για κάθε ένα από τα σημαντικότερα ματς αλλά πριν από αυτό, να σας ενημερώσω ότι αν γουστάρετε και εσείς τη φάση, αλλά δεν ξέρετε πώς να το παρακολουθήσετε μην ανησυχείτε. Εγώ εγώ!

Λοιπόν, αρχικά να πούμε το Kick-off Show θα ξεκινήσει στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, θα διαρκέσει δύο ώρες και μπορείτε να το παρακολουθήσετε εντελώς δωρεάν μέσω live streaming από το επίσημο κανάλι του WWE στο Youtube.

Εκτός από κουβέντα και συνεντεύξεις θα περιλαμβάνει και τα δύο πρώτα μας της βραδιάς. Το Fatal 4-Way Tag team match που είναι ματς τίτλου, αλλά και το Andre the Giant Memorial Battle Royal με πάρα πολλές συμμετοχές και μπόλικο τζέρτζελο αφού εκτός από την πολύ-αναμενόμενη έκρηξη στις σχέσεις Miz-Mizdow περιμένουμε και την επιστροφή του Sheamus που λείπει από τον Νοέμβριο.

Δύο χαβαλεδιάρικες ωρίτσες λοιπόν εντελώς δωρεάν στο Youtube.

Τώρα για τους πιο ενθουσιώδεις, η λύση είναι και πάλι απλή. Μπαίνετε στο site του WWE, και κάνετε κλικ στο εικονίδιο του Network, πληρώνετε περίπου δώδεκα ευρώ και έχετε πρόσβαση άμεσα στη Wrestlemania αλλά και σε ολόκληρο το περιεχόμενο του δικτύου για ένα μήνα. Μπορείτε να σταματήσετε τη συνδρομή οποιαδήποτε στιγμή θέλετε, δεν υπάρχει δέσμευση συμβολαίου.

Το κυρίως πιάτο της Wrestlemania αρχίζει στις 2 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας και ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί. Ετοιμαζόμαστε για γερό ξενύχτι δηλαδή.

Πάμε τώρα να πούμε λίγα λογία για τα ματς της βραδιάς. Αφήνω εκτός του αγώνα των γυναικών (AJ Lee, Paige- Bella Twins) με την σημείωση ότι γουστάρω Paige τρελά και θέλω μέσα στη χρονιά να πάρει τον τίτλο σπίτι της.

INTERCONTINENTAL CHAMPIONSHIP LADDER MATCH


Bad News Barrett © vs. R-Truth vs. Dolph Ziggler vs. Dean Ambrose vs. Luke Harper vs. Daniel Bryan vs. Stardust

Αυτό το ματς περιλαμβάνει τρεις ανθρώπους που οι περισσότεροι θα γούσταραν να τους δουν στη θέση του Roman Reigns. Ο Daniel Bryan είναι η πρώτη και προφανής επιλογή, αφού τα τελευταία δύο χρόνια είναι ο δημοφιλέστερος παλαιστής του WWE και όχι άδικα, αλλά η οχτάμηνη απουσία του λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, μας κάνει χαρούμενους μόνο και μόνο που επέστρεψε και ας μην παλεύει για τον μεγάλο τίτλο.

Ο Dolph Ziggler μπήκε ξανά στην εικόνα του main event από το Survivor Series του Νοεμβρίου και μετά και ελπίζουμε να μην θαφτεί πάλι σε ανούσιες μάχες από εδώ και πέρα, ενώ ο Dean Ambrose μετά τη διάλυσης της Shield έγινε προσωπικά η αγαπημένη μου φιγούρα σε ολόκληρο το ρόστερ.

Σύντομα περιμένω να μου έρθει και το μπλουζάκι που έχω παραγγείλει να ξέρετε, ενώ υπάρχει φημολογία ότι μετά τη Wrestlemania με προορισμό το Summerslam θα προωθηθεί αρκετά. Οπότε έχω και κάτι να ελπίζω. Κάποιος από αυτούς τους τρεις θα πάρει και τον τίτλο με τους Bad News Barrett, R-Truth και Luke Harper να συμπληρώνουν απλά το line-up του ματς που λόγω της ιδιαιτερότητας που προσφέρουν οι σκάλες δεν αποκλείεται να κλέψει και την παράσταση.



UNITED STATES CHAMPIONSHIP-Rusev © (w/ Lana) vs. John Cena


Κάπου εδώ θα ολοκληρωθεί και το αήττητο σερί του Rusev, που για να τα λέμε όλα δεν είναι και τόσο αήττητο, απλά από τότε που μπήκε στο main roster δεν έχει χάσει σε singles match με pinfall ή submission.

O τελικός προορισμός του σερί ήταν από πέρυσι το καλοκαίρι η Wrestlemania και η διακοπή του από τον John Cena. Η ήττα του Cenaστην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Fast Lane έστρωσε το δρόμο τον Κυριακάτικο αγώνα, αλλά αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το τι θα γίνει μετά.

Με τη ζώνη στη μέση του Cena, ο τίτλος αναβαθμίζεται κάτι που είναι σίγουρα καλό, αλλά έχει πολύ «ζουμί» το το θα κάνουν από εδώ και πέρα με τον Rusev που έδειξε παρά το «γραφικό» της περσόνας του ότι μπορεί να ανταποκριθεί και θα είναι κρίμα να τον μετατρέψουν σε ανέκδοτο από εδώ και πέρα.



Seth Rollins vs. Randy Orton


Τι να πω τώρα γι αυτό; Η λογική λέει ότι ο Rollins φάει πολύ ξύλο, αλλά θα δώσει ρίξει επίσης και μπόλικο. Πολλά θα κριθούν από το τι έχουν στο μυαλό τους να κάνουν με τη βαλίτσα του Money in the Bank.

O Orton έχει επιστρέψει ως Babyface, όσο babyface μπορεί αν είναι ο Orton δηλαδή, έχει τη στήριξη του κόσμου αυτή η διαμάχη του με τον Rollins πρέπει να τελειώσει την Κυριακή για να προχωρήσουν και οι δύο σε άλλα πράγματα.

Θέλω να πιστεύω ότι σαν μας ίσως να διεκδικήσει τον τίτλο του καλύτερου της βραδιάς.



Sting vs. Triple H


Αν αυτό το ματς γινόταν πριν από 15 χρόνια ίσως να μιλάγαμε και για το ματς της δεκαετίας. Τώρα δεν περιμένουμε τίποτα συγκλονιστικό από πλευράς ποιότητας αλλά μόνο και μόνο ο πρώτος αγώνας του Sting σε ρινγκ του WWE αποτελεί ιστορικό γεγονός.

Η παρουσία του από τον Νοέμβριο και μετά ενθουσίασε τον κόσμο, που έβλεπε μπροστά του ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έβγαλε ποτέ ο χώρος, αλλά η προχωρημένη ηλικία του (έκλεισε τα 56) και οι τρεις συνεχόμενες ήττες που έχεις τη Wrestlemania ο Triple H, μας κάνουν σχεδόν βέβαιους ότι ο Hunter θα βγει νικητής.

Μένει να δούμε αν αυτός θα είναι ο πρώτος και ο τελευταίος αγώνας του Sting με το WWE γιατί στις συζητήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει για τη Wrestlemania της επόμενης χρονιάς το όνομα του έχει ήδη πέσει στο τραπέζι για αντίπαλος του Undertaker.

Και μεταξύ μας τώρα αυτός είναι ο αγώνας που πάντα θέλαμε να δούμε!



The Undertaker vs. Bray Wyatt


Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που είδαμε για τελευταία φορά τον Undertaker. Ήταν η μέρα που το ιστορικό σερί του στη Wrestlemania έσπασε στα χέρια του Brock Lesnar. Από τότε κανένας δεν ήταν σίγουρος για τον αν θα επιστρέψει. Αλλά επιστρέφει και το γεγονός ότι δεν τον είδαμε σε κανένα από τα Raw του τελευταίου μήνα μεγαλώνει την ανυπομονησία μας για το πόσο εντυπωσιακή θα είναι η παρουσία του.

Για τον ίδιο τον αγώνα βέβαια δεν μπορούμε να είμαστε και τόσο σίγουροι, αφού ο Taker έχει πατήσει τα 50, οπότε βασιζόμαστε περισσότερο στα θεατρικά. Το αποτέλεσμα λογικά αποτελεί εύκολη πρόβλεψη, με νίκη του Undertaker αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους για τον Bray Wyatt που έχει προωθηθεί αρκετά και πολλοί θεωρούν ότι θα είναι αυτός που θα πάρει τη σκυτάλη του φόβου από τον Taker τα επόμενα χρόνια.



WWE WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP-Brock Lesnar © (w/ Paul Heyman) vs. Roman Reigns


Είναι αλήθεια ότι το main event της φετινής διοργάνωσης δεν ενθουσιάζει πολύ κόσμο. Σχεδόν κανένας δεν θεωρεί τον Roman Reigns έτοιμο να γίνει πρώτο όνομα και οι εκκωφαντικές αποδοκιμασίες την ημέρας της νίκης του στo Royal Rumbe έβαλαν σε σκέψεις τους ανθρώπους τους δημιουργικού για το αν θα πρέπει να προχωρήσουν με το πλάνο τους. Τελικά προχώρησα, αφού ο Vince McMahon δεν είναι άνθρωπος που του αλλάζεις εύκολα γνώμη.

Τα δεδομένα που έκαναν λόγο για σίγουρη νίκη του Reigns ανατράπηκαν τις τελευταίες ημέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του Brock Lesnar, κάτι που δεν αποκλείεται να σημαίνει ότι ο τίτλος θα παραμείνει σε αυτόν. Δύσκολο μοιάζει πλέον και το ενδεχόμενο να κάνει cash-in στη βαλίτσα του ο Seth Rollins.

Όπως και να χει τελικά, λίγες ώρες πριν το μεγάλο event, ο κόσμος που έχει ψηθεί για τη συγκεκριμένη μάχη είναι ελάχιστος. Αλλά κάτι μου λέει ότι το σενάριο θα περιέχει πολλά περισσότερα από μία μάχη σώμα με σώμα. Πολύ δύσκολα πάντως η εξέλιξη θα καταφέρει να συγκριθεί με τα όσα έγιναν πέρυσι με τον Daniel Bryan και τη νίκη στο triple-threat με Batista και Randy Orton. Δεν είναι όμως κάθε χρονιά του Αϊ-Bryan.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x