sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η ΑΕΚ έσπασε την κατάρα της Μπριζ

Μετά από τέσσερις επικρατήσεις της Μπριζ σε νοκ άουτ αγώνες, όλες με τον ΠΑΟ, η ΑΕΚ την έθεσε εκτός. Σεφτέ στις νίκες με ομάδες από το Βέλγιο έκανε η Ένωση.

Η ΑΕΚ πέτυχε με την Μπριζ μια σπουδαία πρόκριση και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Κάτι που δεν είχε καταφέρει ο Παναθηναϊκός στις τέσσερις νοκ άουτ συναντήσεις με τη βελγική ομάδα, με την οποία συνολικά είχε τέσσερις ήττες, δύο ισοπαλίες και δύο νίκες, οι οποίες όμως δεν είχαν αντίκρισμα.

Το 1977-78 στο Κύπελλο Πρωταθλητριων ο ΠΑΟ θα χάσει 2-0 στον πρώτο αγώνα και το 1-0 του Γονιού στη ρεβάνς δεν θα είναι αρκετό.Την περίοδο 1987-88 η βελγική ομάδα θα σταματήσει στα προημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την πορεία των "πρασινων" με το 2-2 στο ΟΑΚΑ και νίκη 1-0;στον επαναληπτικό. Το 1994-95 στον β' γύρο του Κυπελλούχων ο Παναθηναϊκός θα ηττηθεί 1-0 από τη Μπριζ και θα έρθει ισόπαλος 0-0 στη ρεβάνς με σωρεία χαμένων ευκαιριών.Το 2015 θα νικήσει 2-1 στη Λεωφόρο για τον γ' προκριματικό του Champions League, αλλά στη ρεβάνς θ' αποκλειστεί με 3-0.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η νίκη της ΑΕΚ ήταν η πρώτη απέναντι σε σύλλογο από το Βέλγιο μετά από επτά ισοπαλίες και τέσσερις ήττες στα προηγούμενα ματς, όπου πέρα από τη Μπριζ, η Ένωση είχε αντιμετωπίσει την Στάνταρ Λιέγης, την Γκένκ και την Αντερλεχτ. Αυτή ήταν η πρώτη πρόκριση ελληνικής ομάδας κόντρα σε βελγική σε νοκ άουτ από το 2003 όταν ο ΠΑΟ είχε αποκλείσει την Αντερλεχτ στους 16 του ΟΥΕΦΑ.

Επιμέλεια: Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x