Κώστας Μιαούλης

Η ΑΕΚ γέρνει μονόπαντα!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για το δύσκολο έργο του Δέλλα, που πρέπει ν’ αρχίσει μοντάρισμα με προφανείς ελλείψεις και για την χαώδη διαφορά της δεξιάς με την αριστερή πτέρυγα.

Πέρασε και το 3ο φιλικό παιχνίδι της ΑΕΚ, που δε νομίζω να μας έκανε σοφότερους, ως προς τις δυνατότητες του κάθε ποδοσφαιριστή ή για κάποια συνολική λειτουργία της ομάδας. Το δεύτερο οφείλεται σε δύο λόγους. Ο Δέλλας ακόμα, βάζει ανακατεμένα σχήματα και κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα, ούτε καν για να μπορέσει κανείς να βγάλει άκρη για ενδεκάδα, αλλά ούτε καν τοποθετούνται κάποια κομμάτια με τέτοιον τρόπο, ώστε να λες πως το παζλ, έστω και σταδιακά μπαίνει σε μια τάξη. O δεύτερος λόγος κι εδώ δεν μπαίνει συζήτηση, από την ομάδα λείπουν προσθήκες που αναμένονται.

Ο Δέλλας λογικά, μετά το 3ο φιλικό παιχνίδι κι ενώ ακόμα βρισκόμαστε στη 10η μέρα της προετοιμασίας στην Πολωνία, μπορεί να ψάχνεται ακόμα. Ωστόσο η ΑΕΚ θα πρέπει ν’ αρχίσει ν’ αποκτά σύντομα μια συνοχή, με όσους ποδοσφαιριστές έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεση του, ο «Κολοσσός». Γιατί ακόμα και αν πρόκειται για μία μεταγραφή, αν υπήρχε π.χ ο αριστερός μπακ στην προετοιμασία, θα μπορούσε να κάνει καλύτερα τη δουλειά του ο προπονητής, για να μπορέσει να τον βάλει και αυτόν σε μια σειρά και ν’ αφομοιώσει το παιχνίδι και την τακτική της ομάδας. Και να έχει μια ομάδα, που δεν θα πηγαίνει τόσο μονόπαντα στην ανάπτυξη της, αλλά και στην γενικότερη παρουσία της.

Υπάρχει κάτι ξεκάθαρο, ως προς τις δύο πτέρυγες της «Ένωσης». Την ώρα που η ΑΕΚ, διαθέτει από τα δεξιά τον Γκάλο, που μπορεί να προκύψει λαμπρή λύση και ως χαφ, αλλά και τον Βασιλαντωνόπουλο, που το παλικάρι δείχνει άμεσα πως είναι ικανός να προσφέρει λύσεις και ίσως μιλάμε και για μια προσθήκη επιπέδου Μπακάκη, από την αριστερή πτέρυγα, αμυντικά και επιθετικά, μιλάμε για το απόλυτο χάος, αφού οι επιλογές είναι περιορισμένες. Σαν μπακ δεν υπάρχουν αντίστοιχες λύσεις όπως στα δεξιά, ενώ και από την μέση και μπροστά, δεν βλέπω να υφίστανται λύσεις. Η ΑΕΚ αριστερά θέλει και μπακ και πιθανότατα θα χρειαστεί και εξτρέμ από εκεί. Κι επιμένω πως χρειάζεται και σέντερ-φορ και στόπερ. Άλλωστε και δημιουργικά, αν θυμηθούμε και τα τρία παιχνίδια της «Ένωσης» οι καλές φάσεις, βγαίνουν από το δεξί άκρο.

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες καλείται ο Δέλλας και με –το λιγότερο – προσθήκες ακόμα να λείπουν, πρέπει να μοντάρει την ομάδα, ώστε να είναι έτοιμη σε 24 μέρες. Έχω την εντύπωση, πως από το επόμενο παιχνίδι, εκείνο με την Ανόρθωση που θεωρώ πως θα είναι και το πιο γερό τεστ, από τα πέντε ματς της προετοιμασίας, θ’ αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο και για τις αρχικές αλλαγές, αλλά και γιατί ορισμένοι ποδοσφαιριστές που πρέπει ν’ αγωνίζονται ταυτόχρονα μέσα στην ομάδα, αν προορίζονται για ταυτόχρονη παρουσία στη βασική ενδεκάδα, πρέπει να πάρουν χρόνο μαζί. Υπό αυτή την έννοια, ο Μπαρμπόσα, πιθανότατα να είναι και κάπως ριγμένος, μιας και έχει αγωνιστεί περισσότερο με αυτή που θα χαρακτηρίζαμε σαν 2η ενδεκάδα και έπαιξε σήμερα στο πρώτο μέρος. Ο Πορτογάλος, πρέπει επειγόντως να πάρει μπροστά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x