Super League 2

Η ΑΕΚ… με τα δώρα!

Γενναιόδωρη με τον κόσμο της φάνηκε η ΑΕΚ! Με τον Μπρέσεβιτς σε ρόλο… Άγιου-Βασίλη, η «Ένωση» δώρισε γκολ και θέαμα (5-1 τον Ηρακλή Ψαχνών) στα τελευταία Χριστούγεννα μακριά από εκεί που ανήκει.

Μποναμά από γκολ προσέφερε -ενόψει εορτών- στους φίλους της η ΑΕΚ.

Παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο, η «Ένωση» σκόρπισε 5-1 τον Ηρακλή Ψαχνών κι έκλεισε ιδανικά την τελευταία χρονιά της μακριά από τη Σούπερ Λίγκα.

Πρωταγωνιστής για τους «κιτρινόμαυρους» ο Μπρέσεβιτς (δυο γκολ και μια ασίστ), ενώ τις δικές τους υπογραφές στην ευρεία νίκη έβαλαν οι Πλατέλλας, Ντούνης, Λαμπρόπουλος, αλλά και ο σταθερά εντυπωσιακός Μάνταλος (τρεις ασίστ κι ένα δοκάρι).

Αίτημα επιστροφής του Μπλάνκο (και μη επιστροφής του Κατσουράνη) απ’ την εξέδρα, η οποία λαχτάρησε στο τέλος με οπαδό που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Δείτε αναλυτικά τι έγινε στα παιχνίδια της Football League και τη βαθμολογία στο νότιο όμιλο που αγωνίζεται η ΑΕΚ.


Πώς έπαιξε

Με αρκετές αλλαγές -κάποιες εκ των οποίων ήταν και εκπλήξεις- παρατάχθηκε στην ενδεκάδα η ΑΕΚ. Πέραν των γνωστών απόντων (Μπαρμπόσα, Κορδέρο, Μπακάκη, Ντακόλ) ο Τραϊανός Δέλλας άφησε εκτός αρχικού σχήματος και τους Πεταυράκη, Κολοβέτσιο και Αραβίδη. Έτσι, το 4-2-3-1 παρατάχθηκε ως εξής:

Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Γροντής, Λαμπρόπουλος, Σαρρής και Γεωργέας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Τζανετόπουλος-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Πλατέλλας (αριστερά), Μάνταλος (επιτελικός), Ντούνης (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Είναι γνωστό ότι «κι ο άγιος φοβέρα θέλει». Το ίδιο ισχύει όμως και με ομάδες που ενίοτε αδικούν τους εαυτούς τους. Μετά τη μουρμούρα που προκάλεσε η κακή εικόνα με την Ερμιονίδα (αλλά και με τον Φωστήρα) η ΑΕΚ μπήκε όπως περιμένει ο κόσμος της να μπαίνει σε κάθε ματς αυτής της κατηγορίας. Παρά τις αλλαγές λοιπόν, οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ντου στο γήπεδο. Και απέδειξαν πως όταν είναι σοβαροί, καθαρίζουν… από τ’ αποδυτήρια.

Διότι πριν καν ιδρώσει φανέλα, ο Μπρέσεβιτς είχε επιβεβαιώσει ότι όποιος επιθετικός έρθει τον Γενάρη καλό θα ήταν -στην εκτελεστική δεινότητα τουλάχιστον- να του μοιάζει. Πριν καν συμπληρωθεί πεντάλεπτο, ο Μάνταλος είχε προλάβει να δώσει δεύτερη ασίστ στον δαιμονισμένο Πλατέλλα. Και πριν λήξει το ημίχρονο (αφότου βέβαια ο Ανέστης είχε κάνει την καθιερωμένη σωτήρια απόκρουση σε τετ-α-τετ) ο Ντούνης έδειξε εκ νέου ότι «το ‘χει» το γκολ.

Το καλό όμως για την ΑΕΚ ήταν πώς δεν επαναπαύτηκε στο ευρύ προβάδισμα. Προσπάθησε να το ξεχειλώσει (και είχε ευκαιρίες με τους Γεωργέα και Πλατέλλα για να το κάνει). Ωστόσο στην άμυνα -έστω και με την πειραματική σημερινή μορφή της- παρέμενε ευάλωτη. Και δεν ευθυνόταν γι’ αυτό μονάχα ο ασταθής Σαρρής. Γιατί ήταν μετά την αλλαγή του απ’ τον Ρόβα που ο Ανάκογλου «ξέχασε» τον Μπακομήτρο κι εκείνος πέτυχε το γκολ της τιμής.

Η σημερινή «Ένωση» όμως δεν άξιζε γκρίνια. Άξιζε το χειροκρότημα του κόσμου της. Διότι φρόντισε να μην τον αφήσει παραπονεμένο από γκολ (ούτε) στο δεύτερο ημίχρονο. Πρώτα λοιπόν ο Μπρέσεβιτς βρέθηκε (και πάλι) στο σωστό τόπο το σωστό χρόνο. Έπειτα ο Λαμπρόπουλος -σε νέα εκτέλεση κόρνερ- άνοιξε το δικό του λογαριασμό στην ΑΕΚ. Και έπειτα η συμβολή των δοκαριών στέρησε απ’ τον Μάνταλο το ωραιότερο γκολ της τελευταίας χρονιάς που τη βρίσκει μακριά από ‘κει που ανήκει.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Γροντής, Λαμπρόπουλος, Σαρρής (61’ Ρόβας), Γεωργέας, Τζανετόπουλος, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Ντούνης (71’ Αραβίδης), Μπρέσεβιτς (80’ Τσεβάς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Καραγκιολίδης, Πεταυράκης, Φαγιέ, Ζόριτς

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Γιώργος Φοιρός): Μελίσσας, Παληγεώργος, Τσιμόντζι (80’ Χατζηστάμου), Παλαιολόγος, Παπαδόπουλος, Μπακομήτρος, Γκεμίσης (46’ Νάκα), Ράντι, Κοτίτσας (81’ Πολίτης), Σικαλιάς, Γουόρντεν

Στον πάγκο έμειναν οι: Μανιάτης, Δηλαβέρης, Αγγελόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παναγιωτόπουλος (Αιτ/νίας)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Τα γκολ του αγώνα



Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x