Επικαιρότητα

Η Άγκυρα ανακαλεί τους Τούρκους αξιωματούχους από τα ελληνικά νησιά

Η επίσημη ενημέρωση της Αγκυρας στην Αθήνα επισημαίνει ότι οι αξιωματούχοι ανακλήθηκαν επειδή έληξαν τα διαβατήριά τους και αναμένεται να γυρίσουν στην Ελλάδα

Οι απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το προσφυγικό φαίνεται πως δεν ήταν κούφιες, αφού, όπως έγινε γνωστό, η Αγκυρα αποφάσισε να ανακαλέσει τους Τούρκους αξιωματούχους από τα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι Τούρκοι αξιωματούχοι που βρίσκονταν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό, έλαβαν εντολή να γυρίσουν στη χώρα τους.

Η επίσημη ενημέρωση της Αγκυρας στην Αθήνα επισημαίνει ότι οι αξιωματούχοι ανακλήθηκαν επειδή έληξαν τα διαβατήριά τους και αναμένεται να γυρίσουν στην Ελλάδα αφού προηγηθεί νεότερη επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές. Παράλληλα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα. Στέλεχος του υπουργείου που δεν κατονομάζεται δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από την Τουρκία πριν από μερικές ημέρες για την αντικατάσταση-ανανέωση Τούρκων αξιωματούχων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα η Άγκυρα πρόσθεσε πως όταν η ελληνική πλευρά θα είναι έτοιμη για την επανεισδοχή θα υπάρξει και η σχετική ανταπόκριση από την Τουρκία.

Προβληματισμός στην Αθήνα

Αν και η Ελλάδα δεν κάνει λόγο επίσημα για υπαναχώρηση στην εφαρμογή της συμφωνίας, υπάρχει σίγουρα αγωνία για το κατά πόσο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι και ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει υποβάλει προς τις τουρκικές αρχές αρκετά αιτήματα για επανεισδοχή με το καθεστώς που ίσχυε πριν από τη συμφωνία, για τα οποία όμως δεν έχει λάβει απάντηση.

Μάλιστα κάποιοι αναρωτιούνται για το κατά πόσο θα γίνει η αντικατάσταση των αξιωματούχων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x