Επικαιρότητα

Η αλήθεια για το υλικό της υποκλοπής που πήγε στον εισαγγελέα

Η επίσημη έρευνα θα δώσει τις τελικές απαντήσεις.

Παρανομο θεωρείται το υλικό που πήγε στον εισαγγελέα και την ΕΛ.ΑΣ και προς το παρόν δεν μπορεί να εξετασθεί επίσημα απο τα εργαστήρια. Σύμφωνα όμως με εκτιμήσεις σε σχέση και με τα αποπάσματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο έχει υποστεί μοντάζ. Τι λέει η ανακοίνωση των ΑΝ. ΕΛ

Μοντάζ φέρεται να έχει υποστεί και το βίντεο Χαϊκάλη-Αποστολόπουλου που είχε παραδοθεί στον εισαγγελέα, αλλά και στην Αστυνομία. Προς το παρόν όμως κανείς δεν μπορεί να το πεί με βεβαιότητα γιατί το υλικό αυτό νομικά θεωρείται "παράνομο" και άρα δεν μπορεί να εξετασθεί στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ.



Για να αρχίσει η εξέταση του υλικού θα πρέπει να δώσει εντολή ο αρμόδιος εισαγελλέας, αφού αποφασισθεί πρώτα ο νομικός χειρισμός της υπόθεσης. Οι πληροφορίες για μοντάζ προέκυψαν απο οπτική αξιολόγηση έμπειρων τεχνικών της ΕΛΑΣ των δύο βίντεο με τα ηχητικά και οπτικά "ντοκουμέντα" που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο τις τελευταίες 24 ώρες. Το ένα βίντεο έχει διάρκεια 8,5 λεπτά και το άλλο τουλάχιστον μία ώρα.

Σημειώνεται οτι ολόκληρο το βίντεο παραδόθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις δικαστικές αρχές και την ΕΛΑΣ όπως είχαν ανακοινώσει την Παρασκευή ο Παύλος Χαϊκάλης και ο Πάνος Καμμένος στην συνεντευξη τύπου. Αντίγραφο αυτού του βίντεο είναι μάλλον και εκείνο που εστάλη στη Βουλή και τους αρχηγούς των κομμάτων. Επισημαίνεται ότι το υλικό που εστάλη στον εισαγγελέα και την ΕΛΑΣ είναι διαφορετικό από αυτό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Αυτό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έχει διάρκεια 8,5 λεπτών και το οποίο ουδέποτε παρέλαβε η εισαγγελία και η αστυνομία αλλά εδόθη από πολιτικές πηγές και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Με αφορμή τις πληροφορίες ότι και το βίντεο που εστάλη στον ειαγγελά και την ΕΛ.ΑΣ έχει υποστεί επεξεργασία με σύνθεση οπτικού και ηχητικού υλικού οι ΑΝ.ΕΛ. εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν τα εξής: "Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος επικοινώνησε πριν από λίγο με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι ΔΕΝ υπάρχει ανακοίνωση ή διαρροή από την ΕΛ.ΑΣ. για μονταρισμένο υλικό και χαρακτήρισε ψευδή όσα σχετικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε αυτό που ανακοινώθηκε στην συνέντευξη τύπου της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου 2014: Στην εισαγγελία παραδόθηκαν οι πρωτογενείς πηγές με αποθηκευμένα στην ενσωματωμένη μνήμη τους, το οπτικό και ηχητικό υλικό από τις συναντήσεις του Π. Χαϊκάλη με το πρόσωπο που αποπειράθηκε να τον δωροδοκήσει. Πρόκειται για ένα ρολόι - κάμερα και ένα ηλεκτρονικό μαγνητόφωνο μέσα στα οποία υπάρχει το υλικό - ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ - από την πρωτογενή του αποθήκευση.

Άρα είναι αμοντάριστα όλα όσα ελέχθησαν και καταγράφηκαν" Είναι προφανές ότι ο έλεγχος του υλικού απο τους ειδικούς, όταν δοθεί η εντολή του εισαγγελέα, θα δώσει τις τελικές απαντήσεις στο ερώτημα αν το υλικό είναι μονταρισμένο ή όχι.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x