Κώστας Νικολακόπουλος

Η αλήθεια για τον Κάρλος Ζαμπράνο και το ΟΚ του Ερνάνι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr τι πραγματικά ισχύει για τη μεταγραφή του Ζαμπράνο και μία εξέλιξη για εκείνη του Ερνάνι!

• Απολύτως λογικό είναι να θέλει ο Ολυμπιακός τον Κάρλος Ζαμπράνο για την άμυνά του! Μετά το Μανωλά λείπει πολύ από τους ερυθρόλευκους η ταχύτητα πίσω. Κι ο Περουβιάνος, που έκανε τις προάλλες ένα απολύτως αξιόπιστο Κόπα Αμέρικα, είναι υπόδειγμα στόπερ με άμεση και γρήγορη επέμβαση. Σκληρός κι αποτελεσματικός, δοκιμασμένος επί χρόνια στην Μπουντεσλίγκα.

• Πόσο εύκολη είναι η μεταγραφή του Ζαμπράνο; Πολύ δύσκολη. Και θα αποτελέσει τρομακτική επιτυχία του Ολυμπιακού αν καταφέρει να τον εντάξει στο δυναμικό του! Μιλάμε για ένα σέντερ μπακ κλάσης, 26 ετών, 1μ85, 26 φορές διεθνή, από τα 20 χρόνια του στην Μπουντεσλίγκα!

• Γιατί είναι πολύ δύσκολη η μεταγραφή; Για μία σειρά από λόγους.

• Πρώτον, γιατί τον θέλει πολύ η ομάδα του, η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης. Και του κάνει συνεχώς προσφορές για να υπογράψει
καινούργιο συμβόλαιο.

• Δεύτερον, γιατί ο Περουβιάνος δεν είναι ελεύθερος. Έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την Φρανκφούρτη, αλλά με ρήτρα αποχώρησης 1,5 εκ. Ευρώ έως τις 31 Αυγούστου. Άρα, εκτός του δικού του συμβολαίου, πρέπει να δοθεί και το συγκεκριμένο ποσό στους Γερμανούς.

• Τρίτον, γιατί ο Ζαμπράνο πολιορκείται από τη Γαλατασαράϊ και την Τράμπζονσπορ, που του στρώνουν ένα χαλί από εκατομμύρια. Η δε Γαλατά παίζει και Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ο Ολυμπιακός.

• Τέταρτον, τα δικαιώματά του δεν τα έχει ένας μάνατζερ, αλλά ένας όμιλος επιχειρηματιών στην Ελβετία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις διαπραγματεύσεις.

• Αρχικά είχε διαρρεύσει η πληροφορία ότι ο παίκτης είναι ελεύθερος, κάτι που προφανώς δεν ισχύει, αφού σήμερα ο διεθνής στόπερ επέστρεψε στις προπονήσεις της Φρανκφούρτης, μετά από άδεια που είχε λόγω συμμετοχής του στο Κόπα Αμέρικα.

• Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Ολυμπιακός πιστεύω ότι παίρνοντας τον Ζαμπράνο θα έχει κάνει μάλλον τη μεταγραφή του καλοκαιριού. Μόνο που θα πρέπει να ξεπεράσει όλες αυτές τις τεράστιες δυσκολίες και βέβαια να πείσει και τον Ζαμπράνο να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό.

• Και μία πληροφορία από την υπόθεση Ερνάνι. Φαίνεται πως ο Ολυμπιακός απέσπασε το οκέϊ του Πορτογάλου αριστεροπόδαρου εξτρέμ. Η μεγαλύτερη πορτογαλική εφημερίδα, η A Bola, γράφει στη σημερινή της έκδοση ότι ο 24χρονος άσος της Πόρτο δεν είναι ευχαριστημένος από το ξεκίνημα της προετοιμασίας του (προφανώς από τον χρόνο συμμετοχής του στα φιλικά) και όλο και ωριμάζει μέσα του η ιδέα να πάει σε μία άλλη ομάδα για να παίξει βασικός.

• Τώρα, πρέπει να δώσει το οκ και η Πόρτο, που πολλές φορές δεν αρνείται δανεισμό ενός παίκτη της, αλλά δεν θέλει να βάζει οψιόν. Η, βάζει τεράστια ποσά. Το ζητούμενο είναι να μπει μια οψιόν γύρω στα 3-4 εκ. Ευρώ, οπότε ο Ολυμπιακός να μπορεί να τον αγοράσει το άλλο καλοκαίρι, άμα τον θέλει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x