Κώστας Νικολακόπουλος

Η αλήθεια για τον τελικό του Κυπέλλου

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το sport-fm.gr μία πρώτη προσέγγιση του τελικού του Κυπέλλου.

• Ο Ολυμπιακός κι η ΑΕΚ έχουν δώσει τέσσερα παιχνίδια πέρσι και φέτος. Τα δύο για το Κύπελλο (με την ΑΕΚ στη Β’ κατηγορία) και τα δύο για το πρωτάθλημα. Σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια είχαμε δύο νίκες του Ολυμπιακού, μία ισοπαλία και μία νίκη της ΑΕΚ.

• Η νίκη της ΑΕΚ (1-0), φέτος στο ΟΑΚΑ, ήταν πράγματι υπό εξτρίμ συνθήκες, αφού ο Ολυμπιακός έπαιζε από το 46’ με 10 παίκτες και δέχθηκε το γκολ στο 78’ με πέναλτι, στη φάση που αποβλήθηκε και δεύτερος παίκτης του Ολυμπιακού. Ήταν ένα παιχνίδι, που σε γενικές γραμμές έδειχνε να πήγαινε περισσότερο στην ισοπαλία με λίγο καλύτερο τον Ολυμπιακό.

• Η ισοπαλία (1-1), πέρσι στο Καραϊσκάκη, ήταν σε ένα παιχνίδι που αν έπρεπε να τελειώσει με μία ομάδα νικήτρια, αυτή ήταν περισσότερο η ΑΕΚ παρά ο Ολυμπιακός.

• Η νίκη-πρόκριση (1-0) του Ολυμπιακού, πέρσι στο ΟΑΚΑ, επιτεύχθηκε οριακά, με γκολ στο 90’, σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε μετά το 60' και θα μπορούσε να καθαρίσει και νωρίτερα (ευκαιρία της χρονιάς με Ντοσεβί), αλλά και στο οποίο θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με το ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου η ΑΕΚ (τετ α τετ Μάνταλου με Ρομπέρτο).

• Η νίκη (4-0), φέτος του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη ήταν σαφώς πιο δύσκολη απ΄ότι δείχνει το σκορ, καθότι ως το 70’ το αποτέλεσμα ήταν 1-0. Μετά το 2-0, η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε φάει κι έξι γκολ, αλλά πριν το 2-0 η ΑΕΚ θα μπορούσε και να είχε ισοφαρίσει.

• Βλέπουμε λοιπόν ότι τα δύο ματς έληξαν στο γκολ, το άλλο ματς έληξε ισόπαλο και στο μόνο που ο Ολυμπιακός στο τέλος επιβλήθηκε κατά κράτος, ήταν εκείνο στο οποίο το σκορ ήταν 1-0 ως το 70’.

• Συμπέρασμα: ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος της ΑΕΚ, αλλά τα μεταξύ τους παιχνίδια πάντα είναι ντέρμπι. Κι όποιος πιστεύει ότι τον Ολυμπιακό περιμένει περίπατος στον τελικό του Κυπέλλου, είναι βαθιά γελασμένος. Αν ο Ολυμπιακός υποτιμήσει την ΑΕΚ πολύ απλά θα χάσει το Κύπελλο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x