Σκωτία

Η ανατροπή του αιώνα!

Αν και βρέθηκε με τρία γκολ πίσω στο σκορ από τη Φόλκερκ, η Χιμπέρνιαν έφτασε σε μια επική ανατροπή, επικράτησε 4-3 (!) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας.

Φοβερά πράγματα έγιναν στον πρώτο ημιτελικό του σκωτσέζικου Κυπέλλου…

Η Χιμπέρνιαν συνέχισε για 45 λεπτά τις μέτριες εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος κι έγινε για ένα ημίχρονο μέσα στο «Χάμπτεν Παρκ» παιχνιδάκι στα χέρια της Φόλκερκ.

Μέσα σε μισή ώρα οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα απίστευτα κενά της αντίπαλης άμυνας και βρέθηκαν να προηγούνται 3-0, χωρίς καλά-καλά να μπορούν να πιστέψουν τα δώρα της Χιμπέρνιαν.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 6’ ο Σίμπαλντ και δώδεκα λεπτά αργότερα ο Φούλτον εντελώς αφύλαχτος στην καρδιά της περιοχής με κεφαλιά-ψαράκι έγραψε το 2-0. Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών ήρθε ακόμα ένα «χτύπημα» για τους γηπεδούχους αφού ο Άλστον εκμεταλλεύτηκε άλλη και ολιγωρία της άμυνας. Μετά την απόκρουση του Μπεν Ουΐλιαμς, είχε όλο το χρόνο στη διάθεσή του για να πάρει το ριμπάουντ και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αναγκάζοντας παράλληλα τους οπαδούς των «Χιμπς» να αρχίσουν να εγκαταλείπουν το γήπεδο.

Όσοι έφυγαν, έχασαν τη μεγάλη προσπάθεια της ομάδας τους να φέρει τα πάνω-κάτω και να φτάσει σε μια απίστευτη ανατροπή. Ο Χάρις –ίσως ο κορυφαίος της ομάδας του- κατάφερε να αναπτερώσει τις ελπίδες μειώνοντας στο 51’, όμως λίγο αργότερα ήρθε νέο σοκ, αφού ο Γκρίφιθς αστόχησε σε πέναλτι. Ακόμη κι έτσι, εκμεταλλευόμενος μπαλιά του Χάρις, ο ίδιος παίκτης «χτϋπησε» στο στο 78’ έφερε τη Χιμπέρνιαν σε απόσταση βολής.

Επτά λεπτά πριν το τέλος ο Ντόιλ σημείωσε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων που διαμόρφωσε το 3-3 που έστειλε τις δύο ομάδες στην παράταση.

Εκεί «μίλησε» ξανά ο Γκρίφιθς, ο οποίος στο 115’ με άπιαστο σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο στον τερματοφύλακα της Φόκλερκ κι έστειλε την ομάδα του στον τελικό!

Έτσι η Χιμπέρνιαν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο που έχασε στον περυσινό τελικό από τη Χαρτς, απέναντι στην ομάδα που θα προκύψει από την κυριακάτικη αναμέτρηση Νταντί Γιουνάιτεντ-Σέλτικ.

Τελευταία φορά που οι «Χιμπς» κατέκτησαν το τρόπαιο ήταν το πολύ μακρινό 1902…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x